En vemodig og hyggelig aften

30-11-2023 07:59

Britt Carlsen

Auktionen over Blue Hors’ avlsguld sikrede flere helt exceptionelle avlshopper på danske hænder

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Casper Cassøe Krüth svang auktionshammeren over 33 avlshopper, unghopper og rugemødre på Blue Hors. Der var mange i hallen, som nød de smukke rammer og de dejlige hopper. Det var stutteriets avlsguld, som Blue Hors solgte ud af i dag, og der var stor interesse også fra udlandet for at få fat på det, der af en meget tilfreds køber blev betegnet som en ”once in a lifetime” mulighed.

Avlsleder på Blue Hors Martin Klavsen lagde ikke skjul på, at det var lidt sørgeligt at skulle sælge ud af de hopper, som han kender så godt. Omvendt så glædede det ham meget, at mange af de udbudte hopper blev solgt til danske avlere.

Samtlige hopper på auktionen blev solgt, de 8 af dem til udlandet. Der var undervejs flere bud fra Holland, Tyskland, Spanien, Norge og England, ligesom der var udenlandske købere i hallen. De danske avlere slog til og sikrede sig hovedparten af hopperne. Og samlet set blev der handlet hopper for knap 4 millioner danske kroner.

Copyright Ridehesten.com
Faberge ud af den berømte Fiesta-stamme fik hammerslag på 36.000 euro. Foto: Ridehesten.com

Blue Hors' avlsguld på danske hænder

Dansk Varmblod gik ind i samarbejdet med Blue Hors om auktionen i håb om, at kunne holde de præstationsstærke hoppestammer på danske hænder. Og gerne som en fantastisk mulighed for nye avlere, til at komme stærkt i gang med avlen. Og det ønske gik i opfyldelse. Også etablerede avlere fik nye blodlinjer i stalden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods direktør og aftenens auktionarius Casper Cassøe Krüth glædede sig over forløbet af auktionen, men, som han sagde: - Det var vemodigt, hyggeligt men også en vemodig aften på Blue Hors. Men hvor er det godt, at de gode hopper kommer til at bære Blue Hors’ historie og avlen videre hos mange af de danske avlere. Det er vi glade for, og det var også grunden til, vi gik med til at hjælpe, netop at sikre det betydelige avlsmateriale herhjemme. Set i lyset af det, er priserne på auktionen ikke vigtig, man kan ikke købe guld for dyrt, og der var meget guld under hammeren. Men hopperne blev solgt til ok-priser, udtaler han, og han slutter: - I dette samarbejde mellem Blue Hors og Dansk Varmblod var vi meget bevidste om vigtigheden af at bibeholde ånden i avlen på Blue Hors, og få den givet videre til avlere, som virkelig værtsætter kvaliteten af det, Blue Hors gav slip på her til aften. Og det lykkedes.

Copyright Ridehesten.com
Ophelia, e. guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey og OL-deltager Atterupgaards Orthilia gik for 30.000 euro. Foto: Ridehesten.com

Det var forventet at Faberge e. Bretton Woods/Donnerhall fra Don Schufros sucesfulde hoppestamme ville skabe interesse, og det var bestemt også tilfældet. Der blev benhård budkrig mellem Future Dressage ved OL-rytter Anna Kasprzak og Stutteri Horsebo ved Helle Mørkøv Kristiansen og det var Helle som trak sig sejrrigt ud af den budkamp, da auktionarius gav hammerslag ved 36.000 euro. – Det er guld at få i stalden, sagde Helle Kristiansen da hun skrev under på købskontrakten.

Future Dressage ved daglig leder i avlsafdelingen Mette Bonefeld Thomasen fik hammersalg på Ophelia e. Blue Hors Zackerey trukket på Atterupgaards Orthilia for 30.000 euro.

Flere hopper gik til bydere online, bl.a. den dejlige hoppeplag Fabiola e. Blue Hors St. Schufro/Bretton Woods. Den særdeles velgående og yndige åring blev solgt til Steffen Kristensen og Susanne Barnow for 26.000 euro.

Det blev en aften, med mange glædesudbrud, som Blue Hors-rytteren, der jublede over at få sin ynglings hest med hjem. Avleren, som fik et afkom efter en elsket hoppe tilbage i stalden. Hestepasseren og hans mor, der fik endnu en avlshoppe i stalden, og en kommende ridehest. Eller nye avlere, som forhåbentlig står foran en spændende og succesfuld karriere – med det helt rigtige hoppemateriale i stalden.

Kollektionen kan ses HER

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors havde også sat enkelte plage på auktionen bl.a. Fabiola, som får nyt hjem hos Barnow Dressage. Foto: Ridehesten.com
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen