Endelig Cristoffer!

01-06-2014 14:28

Britt Carlsen

Det blev som forventet en nervepirrende afgørelse i mesterskabet for U-18 ryttere og der måtte omspringning til om både guld og bronze

14 ryttere var fejlfrie inden dagens to finalerunder i mesterskabet for juniorer ved DM-stævnet hos Schou Absolute Horses i dag. Det lykkedes blot for fire ryttere at stå for presset og den øgede sværhedsgrad i dagens første finalerunde: Emil Hallundbæk, Cristoffer Nerving Møllekær, Benedikte Rie Truelsen og Jessica Toelstang var fejlfrie inden anden runde. Altså alle ryttere, som også på ponyer har været succesfulde i mesterskabssammenhæng. I den afgørende sidste hovedrunde var det klassens to drenge: Emil og Cristoffer, som kunne stå for presset og sikre en omspringning om guldet ved igen at ride fejlfrit.

Sidste års mester Emil Hallundbæk satsede hårdt for at presse Cristoffer, der også kan ride stærkt i en omspringnig. Emil holdt presset på konkurrenten til omspringningens to sidste forhindringer som Uno's Safier slog ud af holderne. Dermed kunne Cristoffer og Zidane ride en opvisningsrunde i omspringningen med ro og overblik og sikre sig guldmedaljen - Endelig! sagde han til de mange som kom løbende til for at lykønske ham på opvarmningsbanen, som ponyrytter har Cristoffer flere gange været tæt på guldet og i dag lykkedes det.

Der blev også omspringning om bronze, idet fire ryttere havde 4 fejl - og det blev omspringningens første startende Josephine Bøgh og Van Dejk, der satte sine konkurrenter under pres med en lynhurtig fejlfri runde, og hverken Martin Mose Knudsen, Benedikte Rie Truelsen eller Jessica Toelstang kunne matche Josephines bronze-ridt. Mesterskabet blev dermed også en sejr for berider Bent Pedersen, der er træner for både guld og bronzevinderen.

Se resultatet af klassen her

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen