Endnu en dansk tophest til udlandet

14-09-2015 11:41

Linnea Ericsson-Careys top springhest, den danskavlede Caddie R, er solgt til Belgien

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ericsson-Carey og Caddie R.

Caddie R e. Come Back II/ Lucky Light (opdr. Jhonna Ry og Peter Olsen) er tidligere fløjhingst i Dansk Varmblod. Dengang blev han solgt på Forårsauktionen til Grand Prix-dressurrytter Helene Melsens mor, Anne Lyngbye, men det blev ikke på dressurbanerne, at Caddies fremtid lå.

Han fik sin grundlæggende springuddannelse hos Ann Langgaard i Sverige og blev solgt til en springrytter i USA. Da Linnea og hendes mand Shane solgte en springhest til samme amerikanske rytter, indgik det i handlen at få Caddie R tilbage til Danmark, og ægteparret ejede nu hesten sammen med svenske Johan Ifversson.

Både Shane og Linnea har startet 5-stjernet Grand Prix på Caddie R. I vinter blev han nr. 5 til indendørs DM for ungryttere med Shane og Linneas ansatte rytter Emile Hartmann og i sommer blev han nr. 6 i DM for seniorer med Linnea i sadlen og siden hen udtaget til EM 2015 i Aachen.

- EM skulle have været vores sidste stævne sammen, inden han skulle sælges, men det satte en virus desværre en stopper for, fortæller Linnea.

Nu er Caddie R solgt til belgiske Axel Verlooy og skal rides af hans søn Jos Verlooy, som selv lige har solgt sin EM-hest Domino.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen