Endnu et DV-føl til Sergio Morón Basoco (video)

08-02-2021 14:28

Den spanske ungrytter Sergio Morón Basoco og hans familie har igen købt flere DV-hingsteføl til deres dressurcenter Convixion Horses i det nordlige Spanien

Nyheden fortsætter efter annoncen

For den 19-årige spanske dressurrytter Sergio Morón Basoco, der rider hos den kendte træner Lauro Aguiló, startede eventyret med danske heste, da familien i foråret 2017 købte DV-vallakken Farnham L e. Fürst Rousseau/ Hochadel/ Welt As (opdr. Karsten Bundgaard) hos Helgstrand Dressage til den dengang blot 15-årige Sergio.

Allerede ved sit første spanske mesterskab med Farnham L, childrenmesterskabet i 2017, vandt Sergio Morón guld, og i både 2018 og 2019 har ekvipagen vundet sølv ved det spanske juniormesterskab, og i efteråret 2020 vandt de bronze i det spanske mesterskab for ungryttere i Camarma de Esteruelas, og var ligeledes på det spanske ungrytterhold ved EM 2020 i Ungarn.

Copyright Ridehesten.com
Et af de føl, som familien købte i Danmark i 2018, er Svanegaardens Sick-Sack, som Sergio netop er ved at tilride. Foto: Privat.

Familien Morón Basoco, der driver dressurcentret Convixion Horses i La Rioja-regionen i det nordlige Spanien, ejer flere DV-heste. I 2018 købte de flere hingsteføl i Danmark både i privat handel og på Følauktion Nord. Et af disse er Svanegaardens Sick-Sack e. Secret/ Blue Hors Don Romantic/ Lionell (opdr. Stutteri Svanegaarden v/ Anna Marie Nielsen og Egon Molin), som stadig er hingst.

Sergio netop er i gang med at tilride Sick-Sack og er ovenud tilfreds med den unge hingsts super temperament. Han har lagt en video op på Facebook, hvor han første gang rider rundt på Sick-Sack og fortæller, at det er en stor fornøjelse endelig at sidde på den efter have fulgt dens opvækst, siden den var seks måneder.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Igen i efteråret 2020 har familien Morón Basoco været på udkig efter hingsteføl i Danmark igennem deres danske ven, DV-avler Dorte Bak Himmelstrup. Det har ført til køb af DV-hingsteføllet Flanagan Elton e. Blue Hors Farrell/ Blue Hors Zack/ Blue Hors Romanov (opdr. Elton Heste ApS v/ Rikke Dyreborg Brandt & Johni Pihl Petersen), som nu er ankommet i La Rioja. Flanagan Elton er ud af Don Schufros hoppestamme og har Don Schufros helsøster Fabina som oldemor.

I denne uge er Sergio til start ved CDI-stævnet i Le Mans med sin DV-hest Farnham L.

Herunder er den første video med Svanegaardens Sick-Sack og den anden med Flanagan Elton.

Copyright Ridehesten.com
Sergio Morón Basoco her med seneste erhvervelse, DV-hingsteføllet Flanagan Elton. Foto: Privat.

 

Copyright Ridehesten.com
Der har været sne i det nordlige Spanien i januar måned, og Sergio tænkte, at Farnham L måske kunne genkende den slags vejr fra Danmark. Foto: Privat.
Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev