Endnu seks velgående føl udtaget til Eliteskuet

14-08-2021 21:19
Avl

Dagen igennem har der været fuld gang i den på Stutteri Ask, hvor der siddeløbende med landsstævnet også er blevet afholdt følskue af Dansk Varmblods Region 3. Her blev seks velgående føl inviteret med til Dansk Varmblods Krafft Eliteskue, som afholdes i starten af september

Lidt over 60 føl lagde i dag vejen forbi Stutteri Ask i Martofte, hvor Region 3 afholdt deres årlige følskue. Det var dressurføllene som lagde ud med at blive bedømt i morges, hvorefter springføllene tog over lidt efter middag. Dagens dommerteam til at vurdere dressurføllene stod Claus Hansen og Laura Juul for, og da alle de dressurbetonede føl var fremvist, havde dommerne udtaget samlet ti føl til finalerne, hvoraf syv af dem var hoppeføl.

Dagens dressurbetonede hoppeføl blev Maskedals Thriller e. Jovian/Sezuan med bronzemedaljehoppen Maskedals Beat It som mor. Føllet der er avlet af Helle Møller Andersen & Per Christensen og nu ejet af Helle Møller Andersen, Per Christensen, Emma Ahlberg og Lars Ringkær, blev beskrevet som et virkelig vidunderligt, ædelt og feminint føl. Udover den fornemme titel, blev føllet også inviteret med til Dansk Varmblods Krafft Eliteskue og det samme var gældende for dagens andet bedste dressurbetonede hoppeføl, Velina By J&J e. Vaderland/Blue Hors Romanov fra Malene Jakobsen og Palle Juhl i Bylderup-Bov. Avlskonsulent Karina Christiansen beskrev føllet som et føl med massere af selvtillid og en med en hel prima travbevægelse.

Som nummer tre og reserve til eliteskuet, blev det Strandagergårds Sinai e. Fürstenball/Sam-Sam fra Jens Jørgen Abildskov i Oure.

Hos de dressurbetonede hingsteføl mødtes tre i finalen, hvor dommerne skulle udpege hvilke to der fik direkte adgang til Eliteskuet og hvilken der blev reserve. Her valgte de det herlige og velfungerende hingsteføl Vermont S e. Valverde/Blue Hors Zack fra Sally-Ann & Flemming Schultz i Bolderslev, som dagens dressurbetonede hingsteføl.

Som nummer to og ligeså udtaget til Eliteskuet blev det Griffindale e. Glamourdale/Sieger Hit fra Nounou Schmidt i Oure, som trods sin unge alder var særdeles velfungerende. Det blev Impo Guldbjerg e. Imposantos/De Niro fra Henning Stuhr Petersen i Bogense som indtog tredje og dermed reservepladsen.

Det var en flot kollektion af springbetonede føl som mødte dommerne Johnny Hansen og Signe Wiese, da de efter frokost skulle udvælge hvilke af de 26 springføl, der skulle med i eftermiddagens finaler. Her mødte seks springbetonede hoppeføl i finalen, hvor der skulle udvælge hvem der skulle have en billet til Elitskuet og hvem der skulle være reserve. 

Stutteri Hillock v/Trine Hermansen og Leif Konradi har snart prøvet at have vinderføl adskillige gange og det var også tilfældet i dag, da dommerne valgte Gracia-X Hillock e. Gracieux H.A.P/Favorit Ask som dagens bedste springbetonede hoppeføl. Det elegante og velfungerende føl en meget stærk hoppestamme bag sig, som har lavet flere kårede hingste og medaljehopper, her i blandt føllet egen mor, bronzemedalje hoppen French Love Hillock.

Som nummer to og reserve til Krafft Eliteskue blev det Caszola e. Casall Sem/Cosmeo fra Stine Junge i Odense.

Det har hele dagen var hoppeføllene som der var flest af i finalerne, for hos de springbetonede hingsteføl var der blot tre om at kæmpe om den eftertragtede plads til Eliteskuet. Her var dommerne ikke i tvivl om at sejren skulle tilfalde Jouet Belle Epoque e. Jewel Ask Z/Celano fra Helle Malmberg Hansen i Eskilstrup, som blev beskrevet som et føl der virkelig oste af maskulint præg, med massere af selvtillid og en herlig galopbevægelse.

Dagens sidste reserveplads blev givet til Unicorn Montgomery's Favorit e. Favorit Ask/Makao OX fra Pia Johansen i Lundby.

Se kataloget HER.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald