Eneste championatshest med brændemærke

05-03-2020 09:22

Den røde hoppe Nobelle er foreløbigt sidste opdræt fra prinsesserne fra Berleburg. Hun ligger på en delt førsteplads i Blue Hors Unghestechampionat for 5-årige dressurheste, og mon ikke hun er den eneste af championatshestene, der er brændemærket?

Copyright Ridehesten.com
Eneste championatshest med brændemærke. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hver enkelt hest har sin egen historie, og Nobelles historie starter på det tyske slot Berleburg, hvor hendes oldemor Rosienne ankom i starten af 90’erne som en gave fra Dansk Varmblod til forbundets protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte. Prinsessen avlede to føl efter Rubinstein og Rosienne; hoppen Racine og vallakken Rigoletto, der blev hendes datter, prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgensteins dressurhest, som hun uddannede og havde succes med i international Grand Prix.

Racine førte stammen videre på Berleburgs stutteri og blev mor til bl.a. den avlsgodkendte hingst, Finley, og to heste, som Nathalie uddannede til Grand Prix, Fabienne og Dolany. Sølvmedaljehoppen Fabiennes helsøster Fay e. Blue Hors Future Cup blev avlshoppe på Berleburg og blandt hendes af kom er netop Nobelle e. Negro.

Nobelle blev født i 2015, da brændemærkning allerede havde været forbudt i Danmark i seks år, men det var ikke forbudt i Tyskland, og føllene på Berleburg er altid blevet mærket med Dansk Varmblods krone og bølge – det gjaldt selvfølgelig også Nobelle, som dermed må være den eneste brændemærkede deltager i Blue Hors Unghestechampionat ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Nobelle ikke blev særlig stor, gav det ikke mening for Nathalie at beholde hoppen til sig selv, på trods af at hoppen faktisk er det foreløbigt sidste føl, som prinsesserne på Berleburg har avlet. Hun blev sendt i ridning hos Ida Hofman-Bang i Danmark sidste år, hvor hun blev solgt til berider Mette Sejbjerg Jensen, og det er et rigtigt smukt par.

Mette fremstillede Nobelle til hoppekåring sidste år, hvilket resulterede i en opdrættermedalje i bronze. I efteråret startede hun hoppen i egnethedstesten, hvor den opnåede højeste samlede score på landsplan – og allerede efter første dag i championatet ligger Nobelle og Mette rigtig godt.

Følg dem og de mange andre ekvipager i Jyske Bank Boxen torsdag kl. 14.45 – 19.00.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen