Estermann dømt for dyremishandling

18-01-2023 09:51

Mille Albinus Hjermitslev

Efter mere end fem år er Paul Estermann nu endegyldigt kendt skyldig i dyremishandling. Det har fået det schweiziske rideforbund til at ansøge om en suspendering af rytteren fra konkurrencer

Copyright Ridehesten.com
Paul Estermann og Castlefield Eclipse ved OL i London 2012. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er nu endegyldigt faldet dom i sagen om den schweiziske toprytter, den 59-årige Paul Estermann, der både har redet OL og VM for det schweiziske springlandshold. Rytteren blev kendt skyldig i at bryde dyrevelfærdsloven, og det har nu fået det schweiziske rideforbund til at ville suspendere rytteren fra konkurrencer. Sådan skrev forbundet mandag den 16. januar. 

Sagen startede tilbage i 2018, da det schweiziske nyhedsmedie Blick delte billeder af Paul Estermanns daværende tophest, Castefield Eclipse e. Obos Quality/ Furisto, der havde sår på maven angiveligt efter at være blevet slået. Det var Estermanns hestepasser Zdenek Dusek, der havde overleveret billederne til de schweiziske myndigheder i 2017. Hestepasseren anklagede ligeledes Estermann for at have slået sin anden tophest på daværende tidspunkt, Lord Pepsi e. Lord Pezi/ Santander H. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Estermann blev retsforfulgt og kendt skyldig i dyremishandling i 2019, men appellerede dommen, benægtede alle påstande og krævede en frifindelse. Sagen blev herefter bragt for distriktsdomstolen, hvor han igen blev dømt, omend han blev frikendt for to mindre anklager. Estermann appellerede igen dommen i Luzern kantonret og senere i den schweiziske højesteret. Højesteret gav Estermann medhold i anken vedrørende Lord Pepsi, men ikke vedrørende Castlefield Eclipse. 

I december 2022 blev Estermann endegyldigt erkendt skyldig i dyremishandling og modsagde sig ikke denne gang dommen. Ifølge det schweiziske rideforbund blev dommen juridisk bindende den 13. januar. Derfor har forbundet nu søgt om en foreløbig suspendering af Paul Estermann fra konkurrencer. Det forventes at blive afgjort inden for et par uger og blive implementeret i foråret 2023. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen