Etablering af A- og B-grupper i ungdomsdressuren

25-02-2022 06:26

Christine Krogh Frausing
Skribent

Over det seneste års tid er antallet af dygtige juniorer og ungryttere, som enten har potentiale til eller allerede har erfaring med international stævnedeltagelse, steget markant. Derfor er det besluttet at følge eksemplet fra seniordressuren og opdele begge bruttogrupper i hhv. en A- og B-gruppe

Copyright Ridehesten.com
Ungrytter Ida Kirstine Bjørn og Søgård Ballerina. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Seniordressuren har igennem de seneste år opdelt rytterne i hhv. en A-, B- og C-gruppe for at gøre talent-og elitearbejdet så transparent, effektivt og målrettet som muligt, og nu gøres det samme altså for juniorerne og ungrytterne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er en meget glædelig situation, elitedressuren står i, når vi har så mange dygtige ryttere på én gang. Nu handler det så om at få prioriteret ressourcerne på en sådan måde, at vi får udnyttet potentialet bedst muligt, og det vil den nye gruppeopdeling af juniorer og ungryttere bidrage til, fortæller elitesportschef Anne-Mette Binder.

Det sker der nu
Opdelingen af rytterne i de nuværende junior- og ungrytter-bruttogrupper vil finde sted efter 1. afdeling af ECCO Cuppen i Sundeved i uge 11. Den nye opdeling er allerede præsenteret for ryttere og forældre ved den nyligt gennemførte ECCO-samling i Tønder, og alle nuværende bruttogrupperyttere vil desuden få direkte information efter uge 11.

Sportsplanen for 2022 er naturligvis opdateret jf. de nye gruppeopdelinger. Du finder den her.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald