Forberedelserne til OL i Rio er startet

13-11-2013 10:53

Den danske bruttotrup, der arbejder for at kvalificere sig til De Paralympiske Lege i Rio de Janeiro i 2016, er for første gang samlet lørdag den 16. november i Odense og blandt deltagerne er flere paradressur ryttere

Copyright Ridehesten.com
Medaljevinder Stinna Tange og Steffi Graf ved EM i Herning. (Foto: Ridehesten)

Sigtekornet er for alvor rettet mod Brasilien og Rio de Janeiro for de bedste danske atleter med handicap. De kommende år venter mange tusind timers træning, stævner/turneringer og forberedelse, inden en stor del af dem forhåbentlig kvalificerer sig til De Paralympiske Lege.

Den danske bruttotrup, der arbejder for at kvalificere sig til De Paralympiske Lege i Rio de Janeiro i 2016, er for første gang samlet lørdag den 16. november i Odense. Det sker på Dalum Landbrugsskole på Pressalit Sports Academy, hvor de i alt godt 70 atleter og trænere fra otte idrætsgrene skal gennemføre kurser i sportsernæring og sportspsykologi. Desuden holder tidligere triatlet Rasmus Henning foredrag om sin egen idrætskarriere og deler ud af sin erfaring om det at leve som topatlet. 

Det er atleter fra otte idrætsgrene atletik, bordtennis, cykling, goalball, kørestolsrugby, ridning, skydning og svømning som mødes i Odense, og der er i flere af idrætterne kommet en del talenter til med et spændende udviklingspotentiale. Desuden har flere af de danske atleter allerede vist et højt niveau, fortæller elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF), Michæl Møllgaard Nielsen:

– Sportsligt er vi kommet godt fra start i 2013, hvor flere af vore eliteidrætter som bordtennis, ridning, kørestolsrugby og svømning har leveret mere end forventet med flotte resultater ved EM og VM. I alt har de danske paraatleter i 2013 taget 16 internationale medaljer. Der er lang vej til Rio og derfor er det motiverende at have lidt ’medvind’ og medaljer med i bagagen på den første del af turen.
De hjemlige paradressurryttere er også repræsenteret bl.a. ved de to lokale, fynske ryttere Stinna Tange og Annika Lykke Dalskov samt Line Kingensgaard, Caroline Cecilie Nielsen, Liselotte Rosenhart, Marie Biune, Camilla D.F. Christensen og Pernille Ravnsbæk Diohn. Rytterne får følgeskab fra ledergruppen: Lis Lihme, landstræner David Amager samt fysioterapeut Vibeke Olesen.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen