Dansk bronze i paradressur

23-08-2013 17:10

Signe Wiese

Danske Stinna Tange og Steffi Graf har sikret Danmark den første individuelle medalje ved ECCO FEI European Championships

Copyright Ridehesten.com

I paradressurrytternes første individuelle klasse red Stinna Tange til 71,86% i kategori Ib og scorede bronze. Efter sit ridt takkede Stinna Tange sin hest Steffi Graf e. Graf Oldenborg for den flotte præstation:

- Jeg kunne have redet mere præcist, men Steffi var virkelig god i dag. Hun gik friskt frem og havde god energi og masser af sving. 

Inden dagens ridt havde Stinna Tange erklæret, at hendes mål ved EM var nogle gode ridt frem for medaljer. Ekvipagens samarbejde er blot fire måneder gammelt. 

Vinder af klassen blev den regerende europamester, østrigske Pepo Puch på Fine Feeling S e. Fabriano, der red til 76,13%. Han glædede sig særligt over at vinde på den hest:  

- Det er fantastisk at forsvare min titel med den her hest. Sidste gang vandt jeg på Good Boys Feeling, og nu er det så på den her hest, som er min andenhest. 

Klassens nummer to blev engelske Ricky Balshaw på den danske hest Lit Enggaards Solitaire e. Blue Hors Soprano. Hesten kommer fra samme avler som Stinna Tanges hest og er blot en af tre danske heste på det stærke engelske hold. 

Paradressurrytterne rider om individuelle medaljer i 5 grader. De øvrige grader afgøres senere i dag samt lørdag, og søndag rider de kvalificerede rytter kürfinale. 

Se resultater HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen