Fælles udmelding om Herpes virus

02-05-2018 14:52

Britt Carlsen

I disse timer mødes dyrlæger og repræsentanter fra Dansk Ride Forbund, SEGES Heste og de danske hestedyrlæger for senere i dag at komme med en fælles udmelding i forhold til den Herpes virus, som florerer herhjemme

Copyright Ridehesten.com
Hvis heste viser tegn på sygdom, skal man tilkalde en dyrlæge, som kan stille en diagnose (udtage prøver) og behandle hestene for de symptomer de har. Feber er et symptom.

Usikkerhed hos ryttere og avlere i forhold til, hvordan de skal håndtere situationen med Herpes virus, som nu har lukket Dalumgaard Ridecenter og Hesselhøj trænings- og salgsstald på Fyn, har medført, at fagpersoner fra Dansk Ride Forbund, SEGES Heste og de danske hestedyrlæger nu er gået sammen for at lave en fælles anbefaling til hesteejerne. 
Denne anbefaling vil blive offentliggjort her på sitet senere i dag. 

Aarhus Rideklub har valgt at aflyse weekendens distriktsstævne, da man har konstateret, at en af hestene i stalden har feber. Dyrlæge Flemming Reinholt har taget en blodprøve på hesten, som dog virker rask og uden symptomer, fortælles det på klubbens Facebook side. Der kommer svar på prøve i løbet af de næste par dage, men Aarhus Rideklub har taget deres forholdsregler og lukket stalden indtil svar foreligger om tre dage.

Absolute Horses har netop valgt at aflyse B-stævnet i den kommende weekend, samt C-stævne fra d. 10. - 13. maj. – Vi håber, der snart kommer ro på hele situationen omkring Herpes Virus, så vi forhåbentlig snart igen kan afholde stævner i trygge forhold for både heste og ryttere, skriver stævnearrangørerne på deres Facebookside.

Du kan læse mere om Herpes virus HER

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner