Fantastisk DV-hoppe ved WEG

05-09-2014 11:34

Britt Carlsen

WEG - DV-hoppen Bøgegårdens Apollonia sprang igen i gårsdagens holdfinale helt uovertruffet på banen, med masser af overskud og hun er nu i den lille finale på lørdag blandt verdens 30 bedste heste

Copyright Ridehesten.com

På den østrigske hjemmeside Pferde Revue er hovedtemaet naturligvis Steffi Bistans fantastiske ridt på DV-hoppen Bøgegårdens Apollonia, der var fejlfri i begge runder af nationsspringningen og nu er inde blandt de 30 bedste springheste i verden lige nu. Den 22-årige østriger red med stort overblik på banen, og hendes danske hoppe lod hende ikke i stikken, men spang med super teknik, forsigtigt og opmærksomt banen rundt. Apollonia springer som sin far Bøgegårdens Apollo meget rationelt, og så har hun en evne til at bruge sin overline og vippe sine elegante bagben væk fra bommene. Den 22-årige rytter fortalte til Pferde Revue efter sit ridt i går, der sikrede hende en plads i den lille finale:

- Det var super! Efter gårsdagens 0-runde tænkte jeg, at det ikke kan være sandt. Men i dag har Apollonia gjort det igen. Jeg har ikke set en rytter før jeg kom på banen, fordi jeg havde startnummerr 2. Jeg vidste derfor ikke, hvordan det var at ride banen, men fungerede det hele. Da det var teknisk vanskeligt i dag, skulle du også reagere hurtigt! Over det sidste spring var jeg bange for, at det ikke gik, men da publikum klappede, vidste jeg: Det gik godt! Jeg havde intet at tabe, så jeg red afslappet."

Bøgegårdens Apollonia gør god reklame for Dansk Varmblods springheste her i Caen, og samtidig også for Bøgegården, fortæller Jørgen Schmidt, der har fået flere henvendelser om, hvorvidt han har flere af Apollonias slags i stalden. 

Bøgegårdens Apollonia er efter hoppen Chanell (Bøgegårdens Capello/Lajana) Chanell var skadet og derfor ikke kåret, da Bøgegårdens Apollonia blev fremstillet til kåring i Sdr. Hygum som 3-års, hvor hun opnåede to gange 9,5 i springning, fortæller Jørgen Schmidt, derfor kunne Apollonia ikke udtages til Eliteskue. Moderen til Apollonia Chanell e. Bøgegårdens Capello, har fået fem afkom ialt. Årets nyudnævnte 2-års hoppe Bøgegårdens Leona e. Bøgegårdes Graf Stakkato kommer fra samme hoppestamme som Apollonia.

Jørgen solgte Apollonia til Betiina Teresa Herle Pedersen, hoppen var ifolet med Bøgegårdens Quidam og i 2008 kom hingsteføllet Almé Qizez-Lisco til verden. Jørgen Schmidt købte Appolonia tilbage samme år, og hun blev redet først af Jesper Meyenburg og siden af Lars Pedersen, der sammen med brødrene Schou købte hoppen og satte hende på auktionen, Danish International Sales-auktion i 2010, hvor hun blev købt af Emilie Martinsen.

Familien Schmidt følger naturligvis "deres" hoppe tæt, og som Jørgen Schmidt bemærker, så er han meget glad for, at rytteren har valgt at beholde navet "Bøgegården" det giver god reklame for stutteriet og for hoppens far Bøgegårdens Apollo, som efter en international karriere under Emilie Martinsen igen er tilbage i sin boks på Bøgegården og et job som avlshingt - og en betydelig en af slagsen har det vist sig i sporten de seneste år.

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen