Farvel til Cortes C

20-07-2023 10:12

Mille Albinus Hjermitslev

Beezie Madden har annonceret, at hendes tidligere tophest, den legandariske Cortes 'C', ikke lever mere

Copyright Ridehesten.com
Elizabeth (kaldet Beezie) Madden og Cortes C ved VM i Caen 2014. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

BWP-vallakken Cortes 'C' e. Optiebeurs Randel Z/ Darco blev 21 år gammel. Det var på denne vallak, at den amerikanske springrytter Beezie (Elizabeth) Madden nåede til finalen og fik bronze ved VM i Caen i 2014. Cortes fik titlen som bedste hest. Ekvipagen fik sølv for hold ved OL i Rio i 2016, vandt LGCT Grand Prix'en i Chantilly 2013 og vandt Nations Cup-finalen med det amerikanske hold i både 2013, 2014 og 2015. 

Cortes 'C' kunne kendes på dens specielle springteknik, hvor den krydsede forbene over springet. Andre har måske set videoen, hvor Cortes klarer en flere meter (?) lang afstand fejlfrit og vinder Grand Prix. Ellers kan du se videoen her - det er det sidste spring i omspringningen: 

På Facebook skriver Beezie og John Madden: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er med stor sorg, at vi annoncerer, at Cortes C i går er gået fredfuldt bort. Cortes, der ironisk nok blev kaldt "Tiny" pga. hans store størrelse blev en del af vores team i 2011, hvor han blev købt af Mrs. Abigail Wexner. 

[...]

Han forblev den venligste hest på gården indtil slut, elskede at hilse på og tage billeder med fans, der besøgte ham i Cazenovia, New York. Der var ingen, der havde fornøjelsen af at møde eller arbejde med "Tiny", som han ikke gjorde indtryk på.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing