Favoritter og boblere til DM på Broholm

28-06-2017 13:46, af Camilla Tiefensee Schrøder

Når Broholm Gods lægger sine smukke rammer til DM i dressur, bliver det med alle favoritterne til start. Og som noget nyt er fremtidens dressurboblere også til start

Copyright Ridehesten.com
Ved sidste års DM på Broholm vandt Catherine Dufour og Atterupgaards Cassidy guld, og i år er de klare favoritter til at tage guldet igen. (Foto: Ridehesten.com)

Det er fjortende gang, at Broholm Gods er kulisse til de danske mesterskaber i dressur for seniorer, U25 og paradressurrytterne. Mesterskaberne i den smukke park med de bløde, fynske hældninger er efterhånden en fasttømret tradition, der får dressurentusiaster til at valfarte til Gudme for at se topsport fra den 6.-9. juli 2017.

Der rides ikke alene om dansk hæder og metal. Der rides også om udtagelse til europamesterskaberne i Göteborg til august. Det betyder, at det er den absolutte top, der er til start, og i alle tre mesterskaber er deltagerfelterne skarpe.

Dufour storfavorit
25-årige Cathrine Dufour debuterede i seniorrækkerne sidste år med et brag: Hun vandt det danske mesterskab, blev udtaget til OL i Rio, hvor hun blev den bedst placerede dansker med en samlet 13. plads, hun brød den magiske 80-procent grænse i foråret og ligger pt. nummer 12 på verdensranglisten.

– Sidste år var jeg sindssygt usikker og regnede slet ikke med noget, så i år bliver det helt sikkert anderledes at skulle starte, fortæller Cathrine Dufour i en pressemeddelelse fra Broholm Horseshow.

Sammen med Atterupgaards Cassidy ligner hun lige nu en sikker kandidat til guldet.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle ride på Broholm igen. Det er et andet pres denne gang, fordi jeg er regerende mester, men det er også det, der gør det sjovt. Jeg præsterer bedst under pres, siger Cathrine, der går efter at komme helt til tops på podiet.

– Om det er realistisk, må vi se, når vi kommer til Broholm, men Cassidy går rigtigt godt for tiden, så jeg har tænkt mig at ride rumpen ud af ridebukserne, for jeg går efter at ta’ guldet med hjem igen.

Hele OL-holdet til start
Som sagt er feltet er skarpt ved DM i år og byder blandt andet på alle OL-deltagerne fra Rio: Agnete Kirk Thinggaard, Anna Kasprzak og Anders Dahl. Skader betyder lidt ændringer i ekvipagerne, så Agnete er til start på sin tro væbner Jojo AZ, der viste storform ved Equitour Aalborg. For Anna Kasprzak betyder en tandudtrækning på Donnperignon, at hun er til start på det nyeste skud på Grand Prix-stammen, DM-debutanten Rock Star, som også viste gode takter i Uggerhalne i sidste måned.

DM er samtidig udtagelsesstævne til EM, og de danske ryttere, der ønsker at komme i betragtning til mesterskabet, skal derfor stille til start på Broholm.

– Vi bruger DM til at måle rytterne mod hinanden med de samme dommere. Den mulighed har vi ikke internationalt, hvor vi kun kan sende fire afsted til hvert stævne, fortæller holdleder Kimi Nielsen. Hun understreger dog, at afbuddet fra Donnperignon ikke betyder et farvel til Pepe og Annas mesterskabschancer. De er et stærkt, stabilt og rutineret makkerpar i mesterskabssammenhæng, som altid præsterer til gode procenter.

Hun og landstræner Nathalie Zu Sayn Wittgenstein glæder sig over det høje niveau i landsholdsbruttotruppen, hvor hele ni ryttere er i spil til de fire pladser på EM-holdet.

– Vi er stolte af at have så stor en trup, der kan gøre sig gældende internationalt. Vi synes, at vi har rigtig gode kort på hånden, så vi er meget optimistiske med hensyn til EM, siger landstræneren.

PL-ryttere i kamp om EM pladser
Også hos paradressurrytterne bliver der kamp om pladserne til EM. Alle de danske deltagere ved de Paralympiske Lege er til start, og selv om nogle af kombinationerne er ændret på grund af nye heste, så er det et meget stærkt felt af medaljetagere og medaljekandidater, den nye landstræner Astrid Gemal skal plukke fra.

– Det bliver rigtig spændende til DM, for der er en bred trup af ryttere, der kæmper om titlerne, og jeg forventer et ret højt niveau i år, fortæller Astrid Gemal, der for få måneder siden overtog jobbet som landstræner fra David Amager.

Paradressurrytternes succes ved de Paralympiske Lege, hvor det blev til en sølv og to bronze til henholdsvis Susanne Jensby Sunesen og Stinna Tange Kaastrup, har givet øget fokus på paradressuren.

– Det er jo rigtig fedt, for den øgede fokus og bevågenhed har gjort, at vi har fået endnu flere ryttere til start ved DM end tidligere, og derfor også flere kandidater i spil til de fire pladser til EM, siger Astrid Gemal.

U25 med klar favorit
Blandt de unge ryttere er konkurrencen også hård. Men stortalentet Sille Engermann stikker dog ud. Hun debuterede sidste år i U25 ved Odense Horse Show, tog DM-guldet en måned senere og siden har formkurven været stigende.

– Jeg tænker egentlig ikke så meget over, at jeg kommer som regerende mester. Jeg rider for at forbedre mig hver gang, fortæller det unge talent.

– Der skal så lidt til at få en fejl i Grand Prix, så den der vinder, er den, der får færrest fejl. Alt skal jo virke på dagen, og det skal det over tre dage. Men jeg glæder mig til at komme på banen.

Boblere stræber mod VM udtagelse
I år bliver det også muligt at se fremtidens stjerneheste, når der er endelig udtagelse til Verdensmesterskaberne for ungheste, der afholdes i den hollandske by Ermelo til august. Det er altid spændende at se de unge heste, der forhåbentlig har store sportslige karrierer foran sig.

På 5-års holdet stikker især to unge hingste ud, nemlig vinderen af unghestechampionatet i Herning i år, Zancor, og vinderen af DRFs Unghestechampionat for 4-års, Hesselhøjs Donkey Boy.

Hos 7-års hestene er den klare favorit til at snuppe en billet til UVM den dobbelte verdensmester Fiontini med Severo Jurado Lopez i sadlen. Selvom hesten er solgt til den svenske rytter Beata Söderberg, er det altså spanske Severo, der rider for at se, om hoppen kan lave et verdensmester-hattrick.

 

Programmet for Broholm Horseshow kan ses her.

Deltagerlister til årets stævne er tilgængelige her.

 

 

 

 

/Pressemeddelelse

 

 

 

 

Læs også

Anne Lütken fylder 70 år i dag

28-05-2019 09:28, af Thomas Bach Jensen

En markant person i dansk dressursport, godsejer Anne Lütken, Broholm Gods, fylder i dag 70 år. Hun er blandt dressurentusiaster særlig kendt som vært for DM i dressur igennem mange år

Tillykke og rigtig god vind fra Broholm

20-09-2018 10:11, af Thomas Bach Jensen

Vi har i dag officielt erfaret, at Danmarksmesterskaberne i Dressur og Paradressur ikke skal fortsætte  med ny kontrakt til Broholm, og i den forbindelse har Anne Lütken fra Broholm Gods sendt disse ord

TV2 sætter fokus på Broholm Gods og DM

19-09-2018 20:05, af Kristine Ulsø Olsen

Her til aften sender TV2 programmet ”En stor dag på godset - Broholm”, hvor de tilbage i sommers besøgte Anne Lütken under DM i dressur

Tysk mester for trettende gang!

10-06-2017 17:35, af Thomas Bach Jensen

Verdens mest vindende dressurrytter, Isabell Werth, der kan bryste sig med næsten utallige medaljer og titler i internationale mesterskaber, kan nu også kalde sig tysk seniormester i dressur for 13. gang

Beridereleverne klar til springfinale i morgen

11-05-2013 16:50, af Maria Schacht

Det store distriktsstævne på Mors er fortsat i fuld gang, og et af dagens højdepunkter var bl.a. den indledende runde til beriderelevernes DM i springning

Live dressur fra morgenstunden

14-12-2018 09:25, af Cecilia Lindahl

I dag er to danske dressurryttere, nemlig Daniel Bachmann Andersen og Carina Cassøe Krüth på dressurbanerne i Frankfurt, hvor også Daniel B. Andersen og Blue Hors Veneziano senere på dagen skal kæmpe om en podieplads i Louisdor-Preis finalen 2018

Sheena i spidsen ved DM i voltigering

14-10-2018 10:42, af Camilla Tiefensee Schrøder

Sheena Bendixen, som fornylig er hjemvendt fra VM i Tryon med en sjetteplads blandt verdens bedste, fører foreløbig DM i voltigering i sin kategori. Mesterskabet afgøres i dag ved stævnet hos EOR

Ponydressur i Kolding

30-04-2017 19:57, af Maria Schacht
Pony|

Kolding rideklub afholde i denne weekend dressurstævne for ponyer

Mandefald i DM-starterne

28-07-2011 13:06, af Thomas Bach Jensen
Det forlyder i dag, at Joachim Thomsen har måttet melde fra DM-klassen på Broholm. Flere navne mangler på startlisten

Jeg er mere motiveret nu!

17-06-2018 09:18, af Britt Carlsen

Søren Nørgaard Pedersen, 48 har været en del af international springsport i knap 30 år, men han er mere motiveret i dag end for fem år siden, det skyldes ikke mindst de mange gode ungheste han har på vej i sporten fra samarbejdet mellem Tailormade og Schockemöhle

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Marie Helene Rigård Rohleder

Webredaktør og nyhedsvagt

Marie Helene Rigård Rohleder

mhr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Forsamlingsforbud: Hvad betyder det for stævnerne?

18-09-2020 16:37, af Annika Knudsen Lorentsen

Forsamlingsforbuddet er sænket til 50 personer, og det får heldigvis ikke betydning for en stor andel af stævnearrangører, men der er desværre nogle stævner der bliver ramt, og som er nødt til at foretage justeringer i deres planlagte stævner, meddeler Dansk Ride Forbund

Kingsland sælger aktiemajoritet på 51 %

22-09-2020 12:05, af Annika Knudsen Lorentsen

Det verdensomspændende brand Kingsland Equestrian har solgt aktiemajoriteten på 51 %, og de fortæller, at de glæder sig til i fremtiden at have Helgstrand Dressage som samarbejdspartner, for det er netop Helgstrand som har købt majoriteten i firmaet

Auktion: Solgte føl opnåede flot gennemsnitspris

19-09-2020 20:11, af Annika Knudsen Lorentsen

Følauktion Nord blev i dag afsluttet, og i alt lykkedes det at sælge 8 føl til en gennemsnitspris på 34.800 kr, og Ulrik Kristensen fra auktionsudvalget fortæller, at det har været lærerigt at afvikle auktionen online, og at de er godt tilfredse med resultatet

Belgisk pige inspireret af Danielle Goldsteins fjer

19-09-2020 18:33, af Annika Knudsen Lorentsen

– Du skal turde være den du er, siger den 10-årige belgiske pige Febe Abeels, som ligesom den internationale toprytter Danielle Goldstein pryder sit hård med farverige fjer, fordi hun ønsker at vise, at hun tør være sig selv

Drægtig hoppe skudt af jæger: Sådan forløb sagen

15-09-2020 15:50, af Annika Knudsen Lorentsen

For knap et år siden berettede vi om, at avlshoppen Calicia Møgelvang blev skudt på sin egen mark af en jæger. Her et år efter er det en nedtrykt hoppeejer der står tilbage med en meget lille sum penge i erstatning for den hoppe han var meget glad for

24 dressurtalenter klar til championatsfinale (video)

20-09-2020 15:35, af Annika Knudsen Lorentsen

Så er det afgjort hvilke 24 5-års dressurheste der skal deltage ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for ungheste, og i dagens mellemrunde, hvor 18 heste gik videre, vandt Blue Hors Londoner med Christian Tudela Ruiz i sadlen

Springbank sikkert videre til 6-års finale (video)

20-09-2020 20:08, af Annika Knudsen Lorentsen

Så er mellemrundestævnet i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste afviklet, og de 24 bedste 6-års heste er nu også kvalificeret til finalen i uge 41

Kan du genkende mulig gerningsmand?

16-09-2020 14:05, af Marie Helene Rigård Rohleder

Politiet har offentliggjort overvågningsbånd fra Holbæk Rideklub, hvor fjordhesten Ågerupgårds Carli blev aflivet i fredags på grund af voldsom mishandling. Politiet beder offentligheden om hjælp til at identificere manden 

28 stjernefrø videre til finalen (video)

19-09-2020 18:04, af Kristine Ulsø Olsen

Ved dagens mellemrunde i Pavo og Dansk Ride Forbunds Championater fik 28 4-års heste adgang til finalen og derfor er 40 finalister nu klar til at indtage Blue Hors om tre uger

Susanne Barnow klar med 5 heste til championatsfinale

22-09-2020 13:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Susanne Barnow kan sammmen med sin partner Steffen Kristensen glæde sig over, at det i år er lykkedes at kvalificere fem ud af fem mulige heste til Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste i dressur, og Susanne fortæller, at de er stolte og taknemmelige for, at deres lille team kan tage til Blue Hors med fem heste de selv ejer