Anne Lütken fylder 70 år i dag

28-05-2019 09:28

En markant person i dansk dressursport, godsejer Anne Lütken, Broholm Gods, fylder i dag 70 år. Hun er blandt dressurentusiaster særlig kendt som vært for DM i dressur igennem mange år

Copyright Ridehesten.com
Anne Lütken fotograferet i søndags ved et arrangement på Broholm.

I intet mindre end 15 år har Broholm Gods med godsejer Anne Lütken i spidsen været vært for DRF's Danmarksmesterskab i dressur. Det har ikke blot været et stævne med DM for seniorrytterne, men også for para-dressurryttere og U25-ryttere, lige som stævnet i den smukke park også har dannet ramme om bl.a. Bundgaard Byg Cup, UVM-udtagelse og masser af landsstævneklasser.

Den ved DM-stævnet igennem femten år allestedsnærværende Anne Lütken fylder i dag 70 år.

Vi ønsker hjerteligt tillykke med fødselsdagen!

Copyright Ridehesten.com
Anne Lütken ved det seneste DM-stævne på Broholm i 2018. I år afholdes stævnet for første gang i Uggerhalne.

Info

Anne Lütken, der selv har været aktiv dressurrytter i mange år, flyttede i 1979 ind på Broholm Gods, som dengang var ejet af hendes mor, Birgitte Sehested Grice. Anne Lütken er den 12. ejer i Sehested-slægten og har sammen med sin nu afdøde mand, Frederik, gennem flere årtier gjort et imponerende stykke arbejde for godset.

Anne Lütkens far var englænder og kom til Danmark som britisk soldat. Her giftede han sig med datteren fra Broholm, hvorefter parret flyttede til England. Anne Lütken blev født i England, hvor hun voksede op, indtil hun var 11 år gammel, og familien flyttede hjem til Danmark, på Bjergeskovgård ved Lundeborg. Anne Lütken blev student fra Nyborg Gymnasium i 1969, og herefter tog hun højere handelseksamen på Niels Brock.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen