Syvhøjegård solgt og Niels fylder 70

12-04-2024 06:54

Niels Osterland, der brænder for springsporten og springhesteavlen, har solgt sin ejendom Syvhøjegård, men han bor der stadig, når han på mandag fylder 70 år

Copyright Ridehesten.com
Syvhøjegård. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Niels Osterland blev i sin tid lokket ind i ridesporten af sin datter Karen, og sidenhen har han opbygget et velrenommeret stutteri og ridecenter på ejendommen Syvhøjegård, som han og hans kone Bodil købte i 1987.

Syvhøjegård ligger ved Sorring, og ejendommens højeste punkt er 148 m over havets overflade og ligger dermed en meter højere end Himmelbjerget. Nu er ejendommen solgt og overdrages den 1. juli til nye ejere fra Sjælland.

På mandag fylder Niels 70 år, og selv om han har solgt sin virksomhed, fungerer han fortsat som direktør lidt endnu. Tæt på Sorring har han erhvervet sig en mindre, nedlagt landejendom, hvor han har bygget nyt for snart at flytte ind og medbringe 6-8 avlshopper og noget opdræt. I år venter han fire føl, hvoraf det første efter Cassado Ask/ Syvhøjegårds Unforgetable S DWB er kommet til verden.

– Jeg fortsætter aktiviteterne med både avl og sport, men måske i lidt mindre skala. Foreløbigt bliver ridehestene på Syvhøjegård og fortsætter deres uddannelse ved Anne Katrine Kolborg Johansen og Sarah Wheler, og Thomas Kolborg Johansen kommer fortsat og underviser hver uge, fortæller Niels.

Copyright Ridehesten.com
Anna Katrine Kolborg Johansen og Hesselhøj Captain Morgan på Zangersheide. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Han har igennem det sidste årti haft tiltagende mange spændende DV-springheste, som han typisk lader uddanne i flere år inden evt. salg. Han ejer blandt andet den kårede hingst Syvhøjegårds Unforgetable S DWB e. Untouchable/ Cassini I (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz) sammen med Stald Bøgegården.

En af de to heste, han sidste år havde med ved UVM i Belgien er hingsten Hesselhøj Captain Morgan e. Casallco/ Crelido, som han har købt af avleren Anders Uve Sjøbeck Hoeck. Niels var nemlig den tidligere ejer af moderen Bøgelys Latina DWB, som han solgte på Dansk Varmblods Forårsauktion til dengang meget unge Anders Uve Sjøbeck Hoeck.

Niels har lige nu et stærkt hold yngre springheste, som han glæder sig til at se udvikle sig i sporten i den kommende udendørssæson, så alt er næsten som det plejer at være – selv om han og Bodil smart flytter fra Syvhøjegård.

Vi ønsker tillykke med den runde fødselsdag på mandag.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner