FEI aflyser europæiske stævner i marts på grund af virusudbrud

02-03-2021 07:12

Annika Knudsen Lorentsen

Det internationale forbund har valgt at aflyse stævner i 10 europæiske lande i marts måned, og kun enkelte stævner, som allerede er i gang, får lov at køre videre, hvis ingen nye ryttere kommer til

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle internationale stævner i 10 europæiske lande er blevet aflyst med øjeblikkelig virkning frem til den 28. marts på grund af det aggressive herpesudbrud der lige nu er aktuelt i blandt andet Valencia i Spanien. Foruden udbruddet på stævnepladsen i Valencia er minimum tre andre europæiske lande også ramt af udbrud. 

– Beslutningen gælder alle FEI-discipliner, men for at forhindre, at et stort antal heste, der allerede konkurrere ved en række stævner i blandt andet Italien og Belgien, som har været i gang i flere uger, får disse specifikke stævner lov at fortsætte som individuelle bobler. Det er med den betingelse, at absolut ingen nye heste får adgang til stævnerne, og at ingen tester positiv for EHV-1, meddeler FEI i en pressemeddelese og fortsætter:

– Stævnepladserne i Vejer de la Frontera, Vilamoura, San Giovanni in Marignano og Gorla Monroe vil have strenge protokoller, og flere FEI veterinærdyrlæger på stedet. Heste har kun lov til at forlade disse steder, når de har et officielt sundhedscertifikat fra de lokale veterinærmyndigheder. Alle heste der forlader stederne uden denne dokumentation, blokeres i FEI-databasen. 

Oliva Nova i Spanien har allerede underrettet FEI, at de aflyser resten af deres planlagte stævner den kommende tid, og Opglabbeek i Belgien har meddelt, at de aflyser deres stævner i marts. En række lande, blandt andet Frankrig, har allerede annulleret deres stævner, for at minimere smitterisikoen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Aflysningen af stævner gælder pt. for Frankrig, Spanien, Portugal, Belgien, Italien, Østrig, Polen, Holland, Tyskland og Slovakiet, og er truffet i overensstemmelse med FEI's generelle foreskrifter. 

– Det har ikke været en let beslutning at aflyse alle stævnerne, især efter den i forvejen store forstyrrelse af FEI-kalenderen, som følge af Covid-19-pandemien, forklarer FEI's generalsekretær Sabrina Ibánez, og fortsætter:

– Dette herpesvirusudbrud er sandsynligvis det værste, som vi har haft i Europa i mange årtier, og vores beslutning er baseret på den klart identificerede risikofaktor. 

FEI anbefaler også de påvirkede lande, at aflyse deres nationale stævner i perioden. Se hele pressemeddelelsen her.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing