FEI Sportsforum 2024

01-05-2024 11:58

Trine Askjær-Jørgensen

Det internationale rideforbund, FEI, har de to foregående dage afholdt deres årlige sportsforum i Schweiz. Her stod hestevelfærd blandt andet højt på dagsordenen sammen med anti-doping og medicinering, FEI-mesterskaber, bæredygtighed og ligestilling

Nyheden fortsætter efter annoncen

De to foregående dage, fra den 29.-30. april, har det internationale rideforbund FEI afholdt dets årlige sportsforum på IMD (International Institute for Management Development) i den schweiziske by Lausanne, hvor over 230 repræsentanter fra rideforbund, ridesportsorganisationer og lign. verden over var til stede og flere deltog online.

Hestevelfærd i fokus for diskussionerne første dag
Præsident for FEI, Ingmar de Vos, åbnede FEI Sports Forum 2024 med at fremhæve årets store præstationer indenfor sporten, især lanceringen af den første Longines League og Nations og afholdelsen af FEI World Cup-finalerne. Han roste arrangørerne for deres indsats med at afholde exceptionelle begivenheder.

Når han kiggede frem mod resten af 2024, fokuserede De Vos primært på de olympiske og paralympiske lege i Paris til sommer og opfordrede de nationale rideforbund til aktivt at deltage i en digital kampagne med det formål at fremme ridesporten ved legene i Paris. Han understregede vigtigheden af at vise sporten frem og arbejde for hestenes velfærd på verdens største sportsarena.

FEI-præsidenten opfordrede også alle repræsentanterne til at bidrage med deres ideer til en handlingsplan baseret på resultaterne fra kommisionen for etik og velfærd for heste (Equine Ethics and Wellbeing Commission). Han understregede hastværket i at håndtere eksisterende udfordringer indenfor ridesportssamfundet og fremhævede alle interessenters fælles ansvar for at skabe positive forandringer.

Copyright Ridehesten.com
Cyril Bouquet, IMD-professor. Foto: ©FEI/ Richard Juilliart

Som det er sædvane ved FEI Sports Forum, talte en repræsentant fra IMD til forsamlingen, og i år leverede Cyril Bouquet, professor i strategi og innovation ved IMD, en engagerende og interaktiv tale, hvor han viste, hvordan alternative tilgange til problemløsning kan gavne ridesportsindustrien. Han opfordrede repræsentanterne til at omfavne innovativ tænkning og eksperimentering og fremhævede vigtigheden af at afprøve nye og utraditionelle løsninger. Bouquet understregede også vigtigheden af at teste idéer, lære af dem og fortsætte i en hurtig cyklus af kontinuerlig forbedring.

Grooms charter
Den første dag på FEI Sports Forum underskrev en gruppe af ridesportsatleter, arrangører, ejere, trænere og officielle interesseorganisationer også FEI's "Grooms Charter". Dette dokument, der er bygget op omkring principperne om hestevelfærd, integritet, uddannelse og sikkerhed, blev skabt for at sikre, at hestepassere har de redskaber, de har brug for, til at sikre det højeste niveau af pleje til de heste, de har ansvar for, og at de bliver respekteret og støttet i deres rolle.

Derudover bestod den første dags program af tre sessioner, som omhandlede den endelige rapport fra Equine Ethics and Wellbeing Commission og den foreslåede handlingsplan, bæredygtighed og FEI's regler for anti-doping og medicin til heste. Resuméer af de tre sessioner kan findes via linkene herunder.

Copyright Ridehesten.com
Underskrivning af Grooms Charter. Foto: © FEI/Richard Juilliart
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI-mesterskaber, beskyttelse og ligestilling
Anden og sidste dag på FEI Sports Forum 2024 begyndte med en tretimers session om FEI-mesterskaber. FEI's næstformand for juridiske anliggender, Áine Power, åbnede sessionen med en grundig gennemgang af emnet, efterfulgt af en paneldebat, hvor blandt andet danske Casper Cassøe Krüth fra Global Equestrian Group deltog i kraft af sin erfaring med at afvikle mesterskaber og store stævner. Konklusionen nået under diskussionen var, at det er meget vigtigt for fællesskabet at opretholde de eksisterende mesterskaber, og at FEI skal se på den økonomiske model og kravene for at bevare deres fremtid.

Copyright Ridehesten.com
Casper Cassøe Krüth, Chief Operating Officer, Global Equestrian Group. Foto: © FEI/Richard Juilliart

At give de nationale rideforbund nøgleoplysninger til at etablere en national beskyttelsespolitik var målet med anden session på dagen, som blev præsenteret af FEI's beskyttelsesrådgiver, Lucy Trochet. FEI's beskyttelseswebinarer for nationale rideforbund vil finde sted den 23. maj 2024 kl. 09:00 og kl. 16:00 CEST, og de nationale forbund blev inviteret til at notere datoen og tilmelde sig.

Sportsforum 2024 sluttede positivt med en inspirerende diskussion om lighed, kønslig ligestilling, mangfoldighed og inklusion i ridesporten, modereret af Jessica Kürten, formand for FEI Atletkomitéen og medlem af FEI's bestyrelse.

Copyright Ridehesten.com
Jessica Kürten, formand for atleternes komité og FEI-bestyrelsesmedlem. Foto: © FEI/Richard Juilliart

I sine afsluttende bemærkninger gennemgik FEI-præsident Ingmar de Vos de vigtigste punkter for hver session. Han takkede paneldeltagerne og moderatorerne for præsentationernes niveau og takkede repræsentanterne for kvaliteten af debatten. Han takkede også FEI's hovedkvarterteam for at organisere endnu en vellykket udgave af FEI Sports Forum.

Resuméer af de tre sidste sessioner kan findes via linkene herunder.

Alle sessionerne kan desuden genses her.

Fakta
Om Fédération Equestre Internationale (FEI)

FEI er den verdensomspændende, styrende myndighed for hestesport, anerkendt af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), og blev grundlagt i 1921. Hestesport har været en del af det olympiske program siden OL i Stockholm i 1912.

FEI er den eneste styrende myndighed for alle internationale begivenheder indenfor de olympiske discipliner i springning, dressur og military samt kørsel, distance og voltigering.

FEI blev en af de første internationale sportsstyrende organer, der styrede og regulerede global parasport ved siden af sine syv discipliner for atleter uden handicap, da paradressur blev en del af organisationen i 2006. FEI styrer nu alle internationale konkurrencer indenfor paradressur og parakørsel.

Fold up

/Pressemeddelelse

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen