Fem springryttere til World Cup

19-11-2023 09:31

Trine Askjær-Jørgensen

Dansk springsport er i en rivende udvikling, og pga. Andreas Schous placering i top-60 på verdensranglisten kan Danmark nu sende hele fem springryttere til World Cup

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc de Luxe. Foto: FEI/Richard Juilliart
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI World Cup-sæsonen 2023/2024 er allerede i fuld gang i de respektive discipliner, og qua springrytter Andreas Schous flotte placering i top-60 på Longines Ranking-liste (verdensranglisten) har Danmark fået en fast plads ved hver kvalifikationsrunde i resten af 2023.

Det er yderst værdifuldt for dansk springsport og betyder, at Danmark kan og har kunnet sende hele fem forskellige ryttere afsted til de prestigefyldte 5-stjernede konkurrencer i løbet af oktober, november og december.

– Det er meget vigtigt, at Danmark får tildelt disse World Cup-pladser, da det er igennem disse starter, at ryttere og heste opbygger den nødvendige erfaring for at kunne deltage på det allerhøjeste niveau, siger landstræner i springning Bo K. Møller.

Slutspurten for kvalifikationer, der afvikles i 2023 er sat ind, og det betyder, at følgende ryttere har været og er udtaget til at ride World Cup-kvalifikationsstævnerne:

  • 12.-15. oktober i Oslo: Andreas Schou
  • 19.-22. oktober i Helsinki: Lars Bak Andersen
  • 1.-5. november i Lyon: Caroline Rehoff Pedersen
  • 9.-12. november i Verona: Lars Bak Andersen
  • 16.-19. november i Stuttgart: Lars Bak Andersen
  • 23.-27. november i Madrid: Martin Neergaard
  • 1.-3. december i La Coruna: Martin Neergaard
  • 13.-18. december i London: Andreas Schou
  • 26.-30. december i Mechelen: Søren Møller Rohde
Nyheden fortsætter efter annoncen

To ryttere i top 200 og syv i top 500
Landstræneren er glad for, at FEI netop har offentliggjort, at Danmark ikke blot har fået tildelt en fast plads i 2023, men også i foråret af 2024. 2024-pladsen skyldes, at Danmark nu har hele to ryttere med i top-200 på Longines Ranking-liste, nemlig Andreas Schou og Lars Bak Andersen.

Pladserne til forårets Wold Cup-kvalifikationer vil blive fordelt på et senere tidspunkt blandt de ryttere, der vurderes at være klar til Grand Prix på 5-stjernet niveau. Foruden de to ryttere i top-200 har Danmark desuden syv ryttere i top-500.

– Det er et spring opad for dansk springsport, og det skaber glæde hos DRF at se, hvor godt springningen er på vej, fortæller talent og elitechef Annette Mosegaard.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen