Ponyerne satte gang i Riders Cup

10-11-2023 19:53

Landstævnet på Riders Cup ved Herlufmagle er blevet skudt i gang. Aftenen bød på MBI* for ponyer, og i morgen vil der blive afholdt Rosenparade for de ponyryttere, som ved årsskiftet skal skifte fra pony til hest

Copyright Ridehesten.com
Emma Josefine Camitz og Good Boy du Bondet. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend samles både ponyer og heste på Riders Cup ved Herlufmagle, hvor der i denne weekend afholdes landsstævne i springning. Der vil i løbet af alle tre dage også blive afviklet C-klasser for både heste og ponyer, mens B-klasserne er forbeholdt ponyerne i denne weekend. I morgen finder ponyrytternes store ceremoni også sted, idet der til Rosenparaden tages afsked med alle de ponyryttere, der falder for aldersgrænsen ved årsskiftet. 

Stævnet blev allerede skudt i gang tidligt i morges, hvor der i løbet af formiddagen og eftermiddagen blev afviklet C-klasser for både heste og ponyer. Her var der klasser på mange forskellige niveauer, lige fra LC til LA** for hest og LB* til LA* for ponyer. 

Copyright Ridehesten.com
Emmelie B. Jørgensen her med Hinderton May Lady. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Aftenen bød på B-klasser for pony, som blev afviklet i MB1* med en forhindringshøjde på 105/95/85 cm. Aftenens første klasse, MB1* for 2'er og 3'er ponyer, blev vundet af Emmelie B. Jørgensen, der med kategori II ponyen Bjerregårds Qlimax e. Heidewinde's Jarno/ Menai Cosmos (opdr. Jette & Flemming Bjerregård) red sig både fejlfrit og hurtigt igennem banen. De opnåede tiden 45,45 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Christine Laursen her med Djinn D'as De Pic. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Placeret som nr. 2 blev Ingrid Christine Laursen og Magnum PI e. Annaghmore Boomerang, som også red fejlfrit og opnåede tiden 47,65 sekunder. Hun var dog tæt efterfulgt af Victor Happel og Millfield Papoose, der blev placeret som nr. 3 med tiden 48,27 sekunder, og Lærke Holst Bathum og Skelhøjs Bellevue e. Melli's Dornik (opdr. Anette Grøn), der blev placeret som nr. 4 med tiden 48,93 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Emma Josefine Camitz og Good Boy du Bondet. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Til start i MB1* for 1'er ponyer var blot 6 ryttere. Klassen blev vundet af Emma Josefine Camitz, der sammen med Good Boy Du Bondet e. Tresor/ Vazy du Viertot red sig sikkert igennem banen og opnåede tiden 52,05 sekunder. Christel Engelbrecht og Poulawillin Pride e. ArdGaineen Rebel/ Gurteen Lad fulgte trop med et fejlfrit ridt og blev placeret som nr. 2 med tiden 52,38 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Christel Engelbrecht og Poulawillin Pride. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Aftenens sidste klasse var MB1*, der blev afviklet med metoden B0. Alle ryttere der klarede sig fejlfrit igennem banen blev derfor placeret og fik roset. Det lykkedes for 9 af de i alt 20 startende ryttere at ride sig fejlfrit igennem og dermed sikre sig en placering. 

Stævnets start- og resultatlister. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen