Finale har nået livets ende

02-06-2015 22:22

Ikke mange heste formår, hvad DV-vallakken Finale har præsteret. Den 22 år gamle dressurhest har i dag taget sin sidste indånding efter et langt liv med masser af succes

Copyright Ridehesten.com
Rikke Bøllingtoft og Finale.

Finale e. Final Prydsholm/Alibi (opdr. Ruth og Jørgen Søgaard) er født i 1993 og er ud af en meget succesfuld familie med adskillige internationale Grand Prix-heste. Det blev Finale også selv – men hans karriere fortsatte lang tid efter hans år som Grand Prix-hest. Han var nemlig aktiv konkurrencehest frem til marts 2015 kort før sin 22. fødselsdag.

Berider Michael Søgaard er manden bag Finales uddannelse som dressurhest, og på sidelinjen var det hans træner Tony Jensen, der var med til at forme den talentfulde hest.

– Finale var en hest med stor personlighed og som jeg havde en spændende tid med; altid med stor hjælp og opbakning fra avlerne og vores træner Tony Jensen, fortæller Michael Søgaard.

Michael og Finale vandt sølv ved DM i dressur i 2002 og var på det danske landshold ved EM i 2003. Sammen opnåede ekvipagen en række internationale sejre og placeringer, inden Finale blev solgt til familien Bøllingtoft.

Rikke Sofie Bøllingtoft har opnået et hav af placeringer i ungrytterklasserne med den øvelsessikre og stabile Finale, og ekvipagen var bl.a. en del af det sølvvindende danske hold ved EM i 2011.

Sidenhen har Finale været udlånt til familien Gerstorf Sørensen og har haft succes med både Alexandra og Anne Sophie. Sidstnævnte vandt sølv ved DM for juniorer i 2014, og havde sin sidste start ved ECCO Cup i Sundeved i marts i år.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald