Finaledag i Dressurens Venner Cup

03-09-2023 18:32

Dressurens Venner Cup blev afgjort i dag på Vilhelmsborg. Holdene lå tæt, men det blev alligevel Ertebjerggård Sportsrideklub, som sejrede

Copyright Ridehesten.com
Årets vindere af Dressurens Venner Cup blev Ertebjerggård Sportsrideklub. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend blev Dressurens Venner Cup 2023 afgjort ved finalestævnet på Vilhelmsborg. Cuppen er en landsdækkende turnering for klubhold, som afvikles over seks kvalifikationsrunder fordelt over hele landet samt en finale, som blev afviklet i denne weekend. I alt har 27 klubber deltaget med hold i kvalifikationsrunderne rundt om i landet, og heraf var det de seks bedste hold, der i denne weekend dystede i finalen. Finalen blev afviklet i klasserne LA2 og LA5.

Tæt løb på førstedagen af finalen
Lørdag lagde Ertebjerggård Sportsrideklub sig i front med en samlet score på 211,258%. De var dog tæt efterfulgt af Vældgård Rideklub, som lørdag opnåede en samlet score på 209,774%. Grindsted Rideklub fulgte også godt med, da de opnåede en score på 207,275%. Dog fulgte de øvrige rideklubber tæt i hælene på de tre førende klubber, og der var derfor lagt op til en spændende finale om søndagen.

Små justeringer på målstregen
Søndag oprandt finaledagen i Dressurens Venner Cup, og det lykkedes Ertebjerggård Sportsrideklub at holde fast i føringen, og de løb derfor med sejren i Dressurens Venner Cup 2023. De opnåede en samlet score på 426,772%. Holdet bestod af Katrine Groot, Tabita Julie Christiansen, Helena Karsbek Helgstrand og  Clara Sofie Hilstrøm.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På andenplads blev det Vældgård Rideklub, som ligeledes bibeholdte deres placering som nr. 2. De opnåede en pointsum på 422,448 %. Holdet fra Vældgård Rideklub bestod af Pernille Elten Sigsgaard, Katrine Rosa Bjørklund, Freja Solsker og Karen Marie Bruun. Grindsted Rideklub blev i dag slået på målstregen, da Sportsrideklubben Thisted i dag red sig op på en tredjeplads. Holdet bestod her af Sara Jensby Sunesen, Louise Kjær Riis, Louise Hove og Anna Overgård Bonde Sunesen, og de opnåede en score på 416,425%. 

Alle resultaterne kan findes her.

Fakta
Dressurens Venner Cup
 • Dressurens Venner Cup er en dressurkonkurrence for hold, der afvikles årligt over seks kvalifikationsrunder og en finale.
   
 • Kvalifikationsrunderne er fordelt over forskellige steder af landet, heraf afholdes der to runder på Sjælland, en runde på Fyn og tre i Jylland.
   
 • Finalen fandt dette år sted på Vilhelmsborg.
   
 • Finalen rides i programmerne LA2 og LA5.
   
 • Dressurens Venner er en almennyttig forening, der støtter dansk dressursport på alle niveauer.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen