Finaleuge ved Christmas Show

03-12-2018 10:31

Britt Carlsen

Efter to ugers konkurrencer går Christmas Show ind i finaleugen, hvor der venter masser af oplevelser på Vilhelmsborg og god sport

Copyright Ridehesten.com
Som altid er opvisningshallen festligt julepyntet til årets Christmas Show - i år er det 14. gang Danish Derby inviterer til julestævne på Vilhelmsborg.

For mange springryttere er årets højdepunkt rækken af julestævner, Christmas Show på Vilhelmsborg, hvor det hele afsluttes den første uge i december med flere sportslige højdepunkter og julekoncert.

Når den sidste rytter forlader banen på Vilhelmsborg søndag den 9. december har Danish Derby Horse Shows afviklet 21 dages konkurrencer under det fælles navn: Christmas Show . Omkring 7.300 starter. Næsten 2.500 forskellige heste har deltaget i konkurrencerne, og godt 1.600 af dem har været opstaldet på stedet.

Basisbank Danish Christmas Show
De 21 dages konkurrencer kulminerer med et landsstævne suppleret med ryttere fra Skandinavien og Tyskland – Basisbank Danish Christmas Show – fra tirsdag den 4. til søndag den 9. december.

Traditionen tro tiltrækker det varierede og underholdende program lørdag den 8. december rigtig mange entusiastiske publikummer, som nyder at blive underholdt af god sport, showklasser og julekoncert. Sidste år blev stævnerne overværet af omkring 20.000, og den eneste dag, der skal betales entre, er netop lørdag den 8. december, og siddepladserne denne dag er blevet revet væk på forudbestilling, men måske kan man være heldig fortsat at sikre sig en plads i hallen, ellers er der masser af ståplads rundt om banen, og de kan købes ved indgangen.

– Ved landsstævnet er der youngster cup, stor, mellem og lille tur (guld-, sølv- og bronzetur), og så er der to Ifor Williams trailere til vinderne af hhv. mellemtur og Basisbank Grand Prix, fortæller stævnearrangør Casper Cassøe.

Netop bronzeturen har været et tilløbsstykke med omkring 250 startende ryttere. – For at give de ryttere noget mere at ride om, så har vi valgt, at de 20 bedst kvalificerede til finalen samt vinderne af de to indledende kvalifikationer ikke går til finalen, men i stedet mødes i en finale for sig: Bronze Christmas Speedbattle fredag aften. Det bliver en super fed, hurtig klasse, en slags omspringning i bronzeturen blandt de bedste lige før kvalifikationen til Grand Prix-klassen, og så får flere en chance for at få en topplacering i bronzefinalen lørdag. Grundideen for Christmas Show er, at det skal være brugernes stævne, og vi vil gerne have plads til alle, og det vil opdelingen af bronzefinalen være med til, forklarer Casper.

Finaledag lørdag
Der vil blive redet flere finaleklasser lørdag den 8. december: finale i sølv- og bronzetur, Mini Grand Prix på 1,40 m for dem der ikke rider Basisbank Grand Prix. Desuden bliver der et par showklasser: knockout og højdespringning i en sixbar. Mens rytterne går bane til dagens sidste klasse, Basisbank Grand Prix, bliver der, traditionen tro, en julekoncert i år med Lene Siel.

Se mere på www.danishderby.dk

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner