Fire danskejede hingste kåret i Westfalen

22-11-2016 15:19

Britt Carlsen

Avl

Det var en fest at være dansk i Westfalen i dag, hvor Blue Hors og Helgstrand Dressage hver fik to hingste kåret, ligesom sønnerne efter den danske hingst Zonik imponerede med et godt bevægelesforløb

Nyheden fortsætter efter annoncen

De danskejede hingste pyntede i dag i holdet af dressurbetonede hingste ved hingstekåringen i Westfalen, ikke alene i kraft af type, men måske endnu mere i kraft af et smidigt bevægelsesforløb med meget aktion i knæ og has.

De kårede hingste, 28 i alt, bliver vist for hånd i morgen torsdag, hvorefter det bliver besluttet, hvilke hingste, der får adgang til præmieringen og kampen om fløjpladsen.

Blue Hors fremstillede en herlig, velgående søn efter Blue Hors First Choice/ Blue Hors Romanov til kåring og hingsten opnåede kåring. Det samme gjorde Blue Hors’ Zack-søn med Blue Hors Don Schufro til morfar. Den charmerende hingst betog publikum og viste også den mest overbevisende løsspringning af alle de dressurbetonede hingste. I Westfalen springer man nogle få spring også med de dressurbetonede hingste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra Helgstrand Dressage blev der fremstillet to hingste, begge opnåede kåring, den ene efter Quaterhall og den anden en særdeles velgående og super smidig søn af Vitalis.

To sønner efter DV-hingsten Zonik e. Blue Hors Zack blev fremstillet, og heraf opnåede den ene, kat 47 med Florestan I til morfar kåring. Efter Blue Hors Zatchmo blev der fremstillet en søn med Sorento til morfar også denne hingst opnåede kåring.

Se resultatet af kåringen HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen