Fjerde gang var lykkens gang (video)

05-06-2022 15:33

Trine Askjær-Jørgensen

Så har også U25-rytterne været i ilden i søndagens kürfinale, hvor de fik fornøjelsen af at ride i det smukkeste solskin. Det var fjerde og sidste år Josefine Dahl Hoffmann deltog i mesterskabet, og fjerde gang skulle vise sig at være lykkens gang

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag skulle også kürfinalen i Agria DRF-mesterskabet for U25-ryttere stå under weekendens DM-stævne hos Helgstrand Event i Uggerhalne. I høj sol viste 12 ekvipager deres flotte kürprogrammer til dommerne her til middag.

U25-rytterne er ligesom seniorrytterne i ilden to gange; første gang var i fredags, dermed havde de i går en "hviledag", hvor de kunne forberede sig til søndagens kür. Fra første afdeling i fredags så det foreløbige resultat ud som følger; 1. Josefine Dahl Hoffmann, 2. Karoline Rohmann og 3. Laura Kristine Thorup.

Da der var fire ekvipager tilbage i klassen, kom den førende rytter, Josefine Dahl Hoffmann, på banen med Hønnerups Driver e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Hønnerup). Det skulle vise sig, at Josefines fjerde deltagelse i U25-DM var lykkens gang, for med sølv i 2019, bronze i 2020 og sølv igen i 2021 har Josefine Hoffmann været tæt på guldmedaljen mange gange. Sammen med den nu 18-årige vallak dansede hun afsted i den flotteste kür, hvor der kun indsneg sig en enkelt fejl. Publikum var tydeligt begejstrede og klappede ekvipagen op ad midterlinjen, som Josefine tog med tøjlerne i én hånd og fri trav. Det blev til hele 78,350% og dermed kunne Josefine endelig hænge guldmedaljen om halsen i U25-mesterskabet med en samlet score på 150,815%.

Josefine fortæller her om sine ture med Driver og lidt om planerne for den 18-årige hest:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador xx (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen), der kom på banen som andensidste ekvipage lå til en foreløbig andenplads efter fredagens ridt. Ekvipagen havde en rigtig flot tur med bl.a. toer-changementer, der fortsatte direkte ud i etter-changementer, og de blev da også klappet det sidste stykke ad midterlinjen af publikum. Resultatet blev 77,250% og en samlet score på 148,715%, som altså betød, at Karoline kunne iklæde sig sølvmedaljen.

Copyright Ridehesten.com
Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Laura Kristine Thorup og Blue Hors Veneziano e. Vivaldi/ Donnerhall (opdr. Blue Hors Aps) lukkede som allersidste ekvipage ballet i U25-klassen. De to red en flot kür, men desværre indsneg der sig lidt fejl. Alligevel resulterede det i flotte 74,325% og en samlet score på 144,744%, hvormed Laura kunne hænge bronzemedaljen om halsen.

Det samlede resultat af Agria DRF-mesterskab for U25.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Laura Kristine Thorup og Blue Hors Veneziano. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen