Flot dansk indsats i Longines Nations Cup!

15-07-2018 17:39

En dansk sjetteplads i et stærkt selskab af internationale topryttere, og et bevis på, at de danske heste og ryttere er klar til opgaver på dette niveau - Holland vandt efter først at være dømt ude af opmspringningen

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med to nulrunder og en enkelt tidsfejl i hver runde.

Eftermiddagen ved Falsterbo Horse Show havde hele pakken, sol, fantastisk sport, super stemning og dramatik.

De danske ryttere sluttede på 6. pladsen i et felt på otte nationer, og de danske ryttere og deres heste leverede et mere end godkendt resultat på den svære bane. Selvom forhindringshøjden var lidt mindre end i Grand Prix'en, så går Longines FEI Nations Cup over to runder, og det var en ganske svær bane, sagde hollandske Maikel van der Vleuten. Han fik fire fejl fordi vandgravsdommeren vurderede, at hesten trådte på vandgraven. De opponerede hollænderne imod, voksstykket blev gransket, og Holland fik strøget de fire fejl, hvilket sendte dem i omspringning mod Sverige, Irland og Italien. Og den trak de sig sejrrigt ud af, med Irland på andenpladsen og Sverige lige efter. 

Tilfreds holdleder
Kristan Skovrider, fungerende holdleder i Falsterbo for springrytterne, var rigtig godt tilfreds med de danske rytteres indsats. Ingen af rytterne har sprunget baner af denne sværhedsgrad tidligere, og i dag viste de, at både de og hestene er klar til udfordringer på dette niveau, med mere rutine. 
Søren Møller Rohdes Todt un Prince Ask udvikler sig konstant, og selvom parret i dag fik to nedslag i begge runder, så var det lette nedslag og et par af dem på forhindringer, som normalt ikke er en udfordring for parret. 
Kasper H. Hansen og Jemousin van den Dael var fejlfri i første runde, en herlig oplevelse at høre det svenske publikum gå jubelamok over hans ridt. I anden runde var parret fejlfrie til den aller sidste forhindring, som desværre gav et nedslag. 
Michael Aabos Its the Senator har været et lille "problembarn", der går på et meget højt oktantal, og han kræver al Michaels erfaring og kunnen, at styre gennem banerne. På den større forhindringshøjde begyndte Its the Senator dog selv at stå imod, i første runde blev han noget overvældet over trekombinationen og den runde kostede dem 13 fejl. I anden runde var modet tilbage, men han lod sig ride og hjælpe af Michael og de kom i mål med et enkelt nedslag på en stor lodret efter vandgraven samt en tidsfejl.
Bedste danske i dag blev Martin Dinesen Neergaard, som klogt og med stort overblik fik Contador fejlfrit gennem banen to gange, men begge gange med en tidsfejl. 

Se resultatet HER

Copyright Ridehesten.com
Det vindende hollandske hold.
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald