Flot dansk voltige-indsats i Le Mans

20-08-2016 20:06

Mens den europæiske ponyelite er samlet til EM  på Vilhelmsborg afholdes der henholdsvis EM og VM i voltigering i franske Le Mans hvor det er blevet til meget fine danske resultater allerede fra stævnets start 

Copyright Ridehesten.com

7. plads til Skibby
10 nationer er til start i EM holdmesterskabet i Frankrig, og torsdag skulle holdene vise deres kür. Det blev til en 7. plads til danske Skibby, der sluttede med en total på 6.321. Holdet består af Catrine Graham-Pedersen, Caroline Due, Stine Ølgaard Olsen, Sif Højrup, Iben Dines Pedersen og Wilma Askbo med hesten Amadeus Højbogaard. Longefører er Hanne H. Hansen. Holdet ligger på en samlet 7. plads inden finalerunden kun 0,001 point efter slovakerne på 6. pladsen. Klassen føres klart af de stærke voltigeringsnationer Tyskland, Schweiz og Østrig. Pigerne skal på banen igen lørdag eftermiddag i finalerunden, så de har hviledag i dag. Så deres hest Amadeus får en hyggedag med let motion og masser af gåture, mens pigerne har fortalt, at de skal se en masse voltigering fra tilskuerpladserne.

Sheena godt fra start ved VM
33 voltigører er til start i det individuelle VM for kvinder. Tre af dem er danske, og de var på banen for første gang under VM torsdag. Bedste resultat opnåede Sheena Bendixen/Longefører: Lasse Kristensen/Klintholms Ramstein. Det blev nemlig til point og en 9. plads i det obligatoriske program. Kristina Jensen/Longefører: Lasse Kristensen/Klintholms Ramstein fik 7.427 point, hvilket betød en 15. plads, mens Nanna Trab Christensen/ Longefører: Marie Louise Rasmussen/Turbo af Kloster opnåede 7.090 point og en 24. plads. Seniorerne skal på banen igen i i eftermiddag med deres fire programmer, som afgør muligheden for at opnå en finaleplads. Pointene ligger meget tæt, så ingenting er afgjort før efter det frie program, og vi satser på at få mindst to af pigerne med i top 15, som giver adgang til finalerunderne lørdag og søndag.

Flot dansk resultat ved EM for juniorer
Ida Trab Christensen/Maria L. Rasmussen/Turbo af Kloster havde en rigtig god runde i morges med 5. bedste obligatoriske program hos juniorerne og 7,123 point. I morgen står den på det frie program, og klassen starter kl. 11.30. Også holdkonkurrencen for juniorer fortsætter i morgen, og her skal det danske hold Skibby på banen med deres frie program. Klassen starter kl. 17:15, og de har startnummer 4.

Sheena videre til finalen
I seniorpigernes frie program her til eftermiddag var det tydeligt, at alle deltagerne kunne mærke presset og den hårde konkurrence om finalepladserne. Der var en del usikkerheder selv hos medaljekandidaterne. Heldigvis havde duerne valgt at flyve videre, så udøverne skulle kun kæmpe med deres egne nerver. De danske piger lagde stærkt ud med tre gode programmer, som blev belønnet med 7,833 (Sheena Bendixen/Longefører: Lasse Kristensen/Klintholms Ramstein), 7,488 (Kristina Jensen/Longefører: Lasse Kristensen/Klintholms Ramstein) og 7,342 (Nanna Trab Christensen/ Longefører: Marie Louise Rasmussen/Turbo af Kloster). I det samlede resultat for de to programmer obligatorisk + frit blev det til en 8. plads til Sheena og en sikker finaleplads. Kristina fik desværre den ærgerligste placering på listen med 16. pladsen, og hun er derfor lige akkurat ikke med i finalen. Nanna ender på en samlet 21. plads i det stærke felt. Sheena skal vise sit tekniske program i morgen tidlig. Klassen starter kl. 9, og hun har startnummer 8.

Varme og duer giver udfordringer
Største udfordring onsdag var den intense varme og luftfugtighed med >33 grader i skyggen. Vejret er heldigvis blevet lidt mere heste- og voltigeringsvenligt, men i går opstod en ny udfordring inde i den store konkurrencehal. En flok duer har besluttet sig til, at de også godt kan lide voltigering, og under flere af udøvernes programmer fløj duerne med rundt på volten - nok mest i panik over den store firbenede, der kom galopperende hen imod dem. Det skete også under Kristinas obligatoriske program, men den danske hest Ramstein (ejet af Julie Fogh-Møller) var heldigvis helt upåvirket over de baskende vinger lige foran mulen på ham. Andre udøvere var knapt så heldige, så vi krydser fingre for, at duerne har fundet et andet sted at hænge ud i dag.

Alle resultater

EM og VM i Frankrig

Kilde: Dansk Rideforbund 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen