Flyvende start i Kolding

26-04-2019 19:36

Camilla Tiefensee Schrøder

Selvom stævnet blev afbrudt af et ordentligt skybrud midt på dagen, er landsstævnet i springning hos Kolding Rideklub nu godt i gang. Hans Ley snuppede både første- og andenpladsen i dagens højeste klasse

Copyright Ridehesten.com
Den forsvarende danmarksmester Kasper H. Hansen var på springbanen i dagens indledende LA-klasse med sin 5-årige DV-hingst Katrinelunds Satisfaction e. Sandro's Adel/Crelido (opdr. Ib Kirk), som vandt DRF's unghestechampionat for springheste i 4-årsklassen sidste år. Ekvipagen blev i dag blandt de placerede med nul fejl. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kolding Rideklub afholder denne weekend et stort landsstævne i både springning og dressur. Stævnets første dag forløb planmæssigt lige bortset fra et skybrud midt på dagen, som var så voldsomt, at alle måtte skynde sig ind i læ. Heldigvis klarede det nok op til, at alle klasser efterfølgende kunne gennemføres med lidt forsinkelse i programmet, fortæller Ridehesten.coms udsendte fotograf, Kristine Ulsø Olsen.

Hans Ley på toppen
Hans Ley var en af dem, der kom rigtig godt fra start i springklasserne. Han fik varmet godt op til morgendagens S1* med både en sejr og en andenplads i dagens højeste klasse.
Som eneste rytter med to fejlfri runder i MA2* 140 cm vandt han på Kong's Alli e. Bøgegårdens Apollo/Candaletto, som han selv har opdrættet. Andenpladsen indtog han med Quincy Rold e. Quidam de Revel/Diadem (opdr. Hans-Henrik Ditlev) med en fejlfri runde efterfulgt af fire fejl i omspringningen.

Copyright Ridehesten.com
Hans Ley og Kong's Alli vandt fredagens MA2 i Kolding. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Også i MA1* 135 cm var Hans Ley at finde blandt de topplacerede. Her kom han på andenpladsen med Quincy Rold. Førstepladsen gik dog til Konstantin Deeken Künnemann, som med vallakken Zoecker 19 e. Zandor Z/Acord II (opdr. Florian Rappold) var fejlfri i den hurtigste tid, 69.89 sekunder.

I MB2* 130 cm blev det en sikker sejr til Martin Bundgaard, som på Tello San e. Diamant de Revel/Carson Ask (opdr. Susanne Christensen) var næsten tre sekunder foran nærmeste konkurrent.

Kæmpe spring- og dressurstævne
Stævnet fortsætter lørdag, hvor der bl.a. er S1*-springning på programmet, og søndag afvikles første kvalifikation i Walber og Stutteri Ask Cup med kvalifikation til DRF-mesterskaberne i springning for hold 2019.
Sideløbende med springstævnet afholder klubbben også landsstævne i dressur med ECCO Cup-kvalifikation denne weekend.

Se start- og resultatlisterne

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen