Følskue i Region 4

27-07-2019 23:21

Maria Lerche Mortensen

Avl

I dag blev ethundrede føl af høj kvalitet fremvist i Sommersted, da Dansk Varmblods Følskue i Region 4 blev afholdt 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag var avlere og interesserede fra region 4 og omegn samlet i Sommersted, da Revsø og Omegns rideklub lagde faciliteter til regionens følskue. Her blev fremvist 33 springføl og 70 dressurføl. Dagen startede med fremvisning af springføllene i ridehallen, men i løbet af formiddagen overlappede dette med fremvisning af dressurføl på den ene udendørsbane. Resten af eftermiddagen blev der fremvist dressurføl på begge baner og til slut på dagen blev hopperne stillet til kåring fremvist. Selvom der foregik mange ting, var det et fint sted, hvor faciliteterne var godt samlet, således at publikum alligevel kunne nå at følge med i det meste.

For de springbetonede hopper, blev to føl udtaget til finalen. Fælles for begge var, at det var føl med mange højdepunkter. Men vinderen af titlen som dagens bedste springhoppe og en billet til Eliteskuet blev med en stærk afstamning kat. 412, Søndervangs Mirelle e. Unlimited / Canto ejet og avlet af Else og Nis Ravn, Rødding. Andenpladsen og dermed reservepladsen tilfaldt kat. 915, Bøgegårdens Zelina e. Bøgegårdens Zidane/ Carano fra Stina og Jørgen Schmidt i Bollerslev.

Dernæst indtog de springbetonede hingsteføl ridehallen og dagens vinder og udtaget til eliteskuet blev et helt fantastisk føl, med en af Danmarks bedste springafstamninger, kat. 900, A’In He Special S e. Action Man Ask/ Cassini I avlet og ejet af Sally-Ann og Flemming Schultz, Bolderslev. Andenpladsen og dermed reservepladsen til eliteskuet, gik til kat 408, Taarupgaards Fandango e. Favorit Ask/ Carmague, avlet og ejet af Familien Espersen, Nordborg.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos springføllene var der udtaget mange føl til finalen hos hingstene (11), imens der hos hopperne kun var to. Da det kom til dressurføllene tegnede der sig et omvendt billede, her var mange hopper, der var udtaget til finalen (15,) imens holdet af hingste var mindre (8). I dressur var finaleføllene heldige, idet varmen havde aftaget en smule, imens der kom flere vindpust. Så det blev noget mere såkaldt hestevejr end det var tidligt på dagen, hvor solen stod direkte ned på banerne. Og føllene fremviste sig derfor også flot i finalerne.

For de dressurbetonede hopper, var det yndige vinderføl helt sublimt gående, det var kat. 943, Engegårdens Miss Daisy e. Blue Hors Zackerey/ Blue Hors Farrell fra Bjarne Pedersen, Bevtoft, der dermed også sikrede en plads til eliteskuet. Andenpladsen og dermed også udtaget til eliteskuet blev kat. 460, Gørklintgårds Galathea e. Rock For Me/ Sandro Hit fra Gørklintgård v. Jørgen Ravn, Holsted. Tredjepladsen og reservepladsen til eliteskuet tilfaldt kat. 457, Ravenna S e. Revolution/ Blue Hors Zack fra Sally-Ann og Flemming Schultz, Bolderslev.

For hingstene blev vinderen kat. 463, Bankgårds Salvador e. Gørklintgårds Santos/ Michellino, der tydeligt følte sig godt tilpas i centrum af arrangementet. Salvador er opdrættet og ejet af Klaus Kaiser-Hansen, Give. Men Salvador får også selskab af en anden hingst fra region 4, når han skal til eliteskue på Vilhelmsborg -nemlig dagens andenplads, kat. 949, Bøgegårdens Asensio e. Schuberts Aston/ Bøgegårdens Laurino, fra Stina og Jørgen Schmidt. Reserveføllet til eliteskuet blev dagens tredje bedste dressurhingst, kat. 933 Harrysmindes Franco e. Blue Hors Fifty Cent/ Tailormade Temptation.

Copyright Ridehesten.com
Dagens Dommere: Johnny Hansen, Claus Hansen, Jane Bech Jensen og Else Libach

I år er ikke kun Dansk Varmblods jubilæums år, det er også året hvor fremstillerne af føllene ikke længere modtager føllenes bedømmelser på et papir. Som noget nyt bliver bedømmelsen indtastet via en app, så resultaterne bliver registreret på Hestedatabasen.

Ridehestens fotograf har været til stede ved dagens følskue, billederne kan ses her på siden i den kommende uge!

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen