Forbered hesten til vinteren: 5 gode råd

24-11-2020 10:38

Marie Helene Rigård Rohleder

Korte dage og kolde rideture. Gør dig selv og hesten klar til vinteren med de her fem gode råd 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange ryttere begynder helt automatisk at gøre stalden, udstyrer og hesten klar til de kolde vintermåneder, som november leder hen i mod. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Her er en tjekliste inspireret af det engelske fagmedie The Horse til, hvad du skal have ekstra øje på, når vinteren står for døren. 

  1. Tjek hestens huld og kondition: Ved kolde temperaturer skal hesten bruge mere energi til at holde på varmen, og det kan resultere i, at den taber sig. Derfor er det en god ide lige at tjekke op på hestens huld, hvor man kan bruge et vægtmålebånd til at holde øje med om hesten taber sig eller tager på. 
  2. Få styr på udstyret: Hvis du har planer om at klippe din hest eller allerede har gjort det, så er det en god ide at få tjekket op på sin klipper og dens skær. Send dem evt. til en rideudstyrsbutik som tilbyder at slibe dem skarpe. Derudover er det også oplagt at få renset, ryddet op og smurt alt det udstyr, som du har redet rundt i hele sommerhalvåret. Brug også tiden til at få tjekket alle vinterdækkenerne igennem for eventuelle huller eller manglende karabinhager.
  3. Giv lidt ekstra salt i foderet. Når temperaturen falder så er de flere heste, som undgår at drikke så meget som de gør om sommeren. Her kan lidt ekstra salt hjælpemed at øge drikkelysten. Det er vigtigt at sørge for, at hesten drikker for at forsikre sig mod eksempelvis kolik. 
  4. Tjek vandtrug og vandkopper hver dag. Med lave temperaturer stiger risikoen for at hestens vand fryser til. Derfor skal det altid tjekkes hver dag, og det anbefales også at rense spande og vandkopper ofte for at undgå at skidt og snavs hober sig op. 
  5. Gå lige en ekstra runde i stalden, langs folden og på ridebanen. Her er det en god ide at få tjekket op på at alt lyset i stalden og ridebanen virker samt at indhegningen er helt intakt. 
Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev