Foretrækker heste kvinder?

20-05-2019 06:31

Ofte hører man, at en hest i stalden foretrækker kvinder frem for mænd. Den er bange for smeden eller den mandlige dyrlæge, men hvorfor er det sådan?

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Heste kan danne varige minder baseret på tidligere erfaringer og oplevelser.  Heste, der har haft positive oplevelser med begge køn, er mere venlige og mere tilbøjelige til at nærme sig fremmede, mens heste med negative oplevelser i bagagen har tendens til at ignorere eller undgå mennesker. Især frygt kan forekomme, hvis angst eller smerte er forbundet med oplevelsen. De langvarige virkninger af sådanne situationer kan ses i ængstelige reaktioner, som nogle heste har mod nogle dyrlæger og smede.

Foretrækker din hest kvinder?

Heste kan nemt skelne mellem mænd og kvinder ved hjælp af lugt, kropsstørrelse og tale, men de vil kun opføre sig anderledes mod dem, hvis en persons køn konsekvent er forbundet med positive eller negative oplevelser.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvorvidt hesten foretrækker mænd eller kvinder, handler også om kemi, og hvorvidt hesten passer til ejerens personlighed og den form for forhold, som ejeren har til hesten. Derudover spiller hestens temperament også ind.

Alt i alt opfører de fleste heste sig ikke forskelligt overfor mænd og kvinder, men når de gør det, handler det blandt andet om de tidligere erfaringer, personlighed og temperament.

/thehorse.com

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen