LIVE: Dansk Varmblods Elitefølauktion

21:54 Borbjergs Fairy Beautiful fik hammerslag på 50.000 EUR til Helgstrand Dressage

20:11 Hoppeføllet Egegårdens Miss Daisy solgt for 40.000 EUR til Blue Hors

Forrygende forårsfest på Blue Hors i dag

08-04-2018 16:55, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Omkring 2.500 gæster havde valgt at bruge denne smukke og lune forårsdag på et to timers hingsteshow ved Blue Hors' åbent hus med nogle af Europas fremmeste dressurhingste

Med dette års åbent hus-arrangement på Blue Hors kunne stutteriet fejre 25 års jubilæum for deres hingstefremvisninger. Den 19. april 1993 bød Poul Erik Fugman nemlig velkommen til den første hingstefremvisning på Korshøjgaard.

Esben Møller indledte showet med at fortælle, at man på Blue Hors igennem de sidste 25 år har uddannet flere hingste, der har opnået internationale resultater på Grand Prix-niveau, og det er noget, de er stolte af.

– Med opbakning fra alle jer avlere har vi hele tiden optimeret vores hingstekollektion og står nu 25 år senere nok med den stærkeste kollektion nogensinde, sagde Esben Møller.

Den smukke 4-årige hingst Fifty Cent, der har udviklet sig godt siden materialprøven i efteråret, blev fremvist af Allan Grøn, og blev efterfulgt af to af sine første afkom, der udløste begejstring i opvisningshallen. De to skønne føl var trukket på hopper e. hhv. Temptation/ Daidalos og De Niro/ Sandro Hit.

Endnu en 4-årig hingst, Emilio, indtog scenen under Daniel Bachmann Andersen og viste en flot fysisk udvikling med god muskelsætning og hingstepræg. To ædle, udtryksfulde og velgående føl på hopper e. hhv. Weltjunge/ Michellino og BH Zack/ Resident var de levende beviser på faderens høje blodprocent.

Første trio af dressurhingste blev fuldendt af 7-årige Farrell med Allan Grøn i sadlen, og parret her fik vist, hvor langt de er kommet i dressurens svære kunst, og at Farrells talent i kraft af hans indstilling til arbejdet rækker langt ind i fremtiden. Avlsmæssigt har Farrell brilleret ved, at mange sønner af hans først årgang har opnået kåring i særligt Tyskland men også Danmark.

Med lynets hast blev et par forhindringer sat op, så Bettina Møller Jensen og Maria Bjørnkjær Bennedsgaard kunne fremvise de to unge springheste Casado Ask og Action Man Ask, der udviste stort forårshumør og store springegenskaber.

Efter første springsession kom, hvad mange havde ventet, nemlig 4-årige Zackerey med Daniel Bachmann Andersen i sadlen. Efter en smuk og sympatisk fremvisning gav Esben sin mikrofon til Daniel, der gerne ville have lov at sige:

– Han er den bedste unghingst, jeg nogensinde har arbejdet med. Han har tre super gangarter, fantastisk temperament og et stort drive, og så er han alligevel altid afslappet. Han er virkelig sjov at arbejde med, og han udvikler sig virkelig i høj fart. Det er fedt også at ride faderen – og jeg undlader selvfølgelig at lave de samme fejl med ham her!

Der blev fremvist to virkelig klasseføl efter hingsten på hopper e. hhv. De Noir/ Lancier og BH Don Romantic/ National Zenith xx. Er de to føl med til at tegne fremtiden, så ser det lyst ud.

Den blot 3-årige Londoner blev forbilledligt fremvist af Allan Grøn, og den lovende unghingst tog al postyret med ophøjet ro. Traditionen tro blev den nu 13-årige Rockefeller vist ved hånd af Martin Klavsen. Hingsten, der som ung pådrog sig en skade, har bevist sit værd i avlen og vinder hvert år publikums hjerter med sin enorme charme.

8-årige Veneziano gav under Daniels kyndige ridning publikum et godt indblik i, hvor langt han er kommet i sin uddannelse og efterhånden er klar til at gøre de internationale dressurbaner usikre. Mens avlerpræmieringen fandt sted, var der tid for Daniel til at varme vallakken Zepter e. Zack x Wolkentanz II op. Zepter er et rigtigt godt bud på Blue Hors’ næste landsholdshest, og mon ikke også hans far bliver et af Danmarks skarpe våben ved VM i Tyron til sommer? Med en taktfast klapsalve ønskede publikum Daniel en god tur til Word Cup-finalen i Paris med Zepters far Zack.

Med et hurtigt spring tilbage til springverdenen gav den 13-årig avlsmatador Favorit Ask, hingsten med de fantastiske springgener, med Maria i sadlen publikum et indblik i sin næsten ubegrænsede kapacitet.

Den 7-årige sorte perle, St. Schufro, dansede sig igennem fremvisningen med Allan Grøn ved tøjlerne og tog sig ud som en dressurstjerne, der snart er klar til at indtage den internationale scene. Hans uovertrufne talent for samling affødte en begejstret klapsalve fra det forårsstemte publikum.

Æren at afslutte det fantastiske show tilgik den 10-årige Don Olymbrio og hans faste rytter Daniel. Ekvipagen gjorde allerede sidste år væsen af sig i international dressur og skal igen i år gå den firestjernede Grand Prix-tur ved det internationale stævne i Hagen her i april måned.

Se særskilt nyhed om Årets Blue Hors Avler.

Læs også

Daniel ind på 2. pladsen!

20-08-2019 08:55, af Britt Carlsen

Daniel Bachmann Andersen og 15-årige Blue Hors Zack gjorde det de har vist sig at være bedst til: et elegant, kraftfuldt program til 79,348%, men undervejs så det lidt bekymrende ud 

Vi går efter medaljerne i Rotterdam (video)

07-08-2019 14:39, af Thomas Bach Jensen

Blue Hors lægger i disse dage baner til en EM-træningslejr for de dressurryttere, der skal repræsentere Danmark ved EM i Rotterdam. Da det vil være marginalerne, der afgør, hvem der får medaljerne, så bliver detaljerne finpudset og justeret på træningslejren

To gange Daniel i top ti

01-08-2019 14:04, af Britt Carlsen

Efter juli måneds internationale dressurkonkurrencer har Daniel Bachmann Andersen igen to avlshingste i top ti, mens Isabell Werth viser skræmmende styrke på første-, anden- og niendepladsen (video)

Opvisning og undervisning hos Helgstrand

12-04-2014 15:34, af Britt Carlsen

Der var stop fyldt i den store ridehal da Marianne og Andreas Helgstrand inviterede til åbent hus på Helgstrand Dressage sammen med Støvring Hingstedepot - det blev meget mere end hingstefremvisning for med hjælp fra stedets træner Morten Thomsen fik vi et indblik i den daglige træning

"Bowler-Tage" på besøg i Aalestrup Rideklub

07-11-2008 08:17, af Maja Golles
Lørdag den 1. nov afholdt Aalestrup Rideklub åbent hus samt 10 års jubilæum for ridecenteret. I den anledning var der underholdning af forskellig art. Bl.a. var "Bowler-Tage", kendt fra Zulu Djævleræs, inviteret.

Åbent hus på Nørrelund Hingstestation

15-05-2011 19:07, af Stine Gertsen
Så var tiden igen inde for årets åbent hus-arrangement på Nørrelund Hingstestation i Odense. Her kunne alle stations hingste + afkom og salgsheste opleves på tæt hold. Herimellem var blandt andre: Hector, Sir Salvador og ikke mindst Showtime.

Flot åbent hus hos Bøgegården i fantastisk vejr

20-04-2019 17:00, af Kristine Ulsø Olsen
Avl|

I et fantastisk påskevejr var det i dag Bøgegårdens tur til at afholde deres åbent hus, hvor der først var hingstefremvisning,  og efterfølgende blev der budt på sønderjyske ringriderpølser 

Skal du eller dit barn på efterskole med heste?

16-09-2010 08:22, af Maja Golles
Hvis man er en af dem, der synes, at skoledagene er alt for lange, og at man ikke har nok fritid til hesten, så findes det et alternativ: efterskole – med hesten! Søndag 26. september er der "Efterskolernes Dag" med åbent hus

Åbent Hus på Blue Hors

24-03-2010 13:10, af Thomas Bach Jensen
Avl|
Hingstestationen Blue Hors holder Åbent Hus på lørdag den 27. marts kl. 14.00

Bøgegårdens hingste nød forårssolen

18-04-2010 20:54, af Malene Reismer Vestergaard
Bøgegårdens unge hingste blev i dag vist frem på fornem vis ved åbent hus i forårssol og med stor tilslutning af tilskuere

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilia Lindahl

Webredaktør og nyhedsvagt

Cecilia Lindahl
26 87 57 90
cli@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Dujardin: Jeg er tydeligvis helt ødelagt!

21-08-2019 09:05, af Britt Carlsen

Charlotte Dujardin, England blev elimineret for blod på hestens flanke efter et score på 81,91%, som kunne have givet  England holdsølv ved EM i Rotterdam. Det er en af de vanskeligste dage i min karriere, fortæller hun

OL kvalifikationen er i hus - medaljen tabt i regn?

20-08-2019 12:03, af Britt Carlsen

Cathrine Dufour red under de værst tænkelige betingelser i silende regn, og det skabte noget uopmærksomhed hos Atterupgaards Cassidy, to store fejl, og resten af programmet til absolut topklasse (video)

Daniel ind på 2. pladsen!

20-08-2019 08:55, af Britt Carlsen

Daniel Bachmann Andersen og 15-årige Blue Hors Zack gjorde det de har vist sig at være bedst til: et elegant, kraftfuldt program til 79,348%, men undervejs så det lidt bekymrende ud 

Rytter og hest tvunget omkuld af bil

21-08-2019 14:24, af Annika Knudsen Lorentsen

I mandags var Julie Gissel desværre udsat for en ubehagelig oplevelse i trafikken, hvor hendes hest kom til skade. Hvad gør man egentligt hvis uheldet er ude? Og hvad gør man for at undgå det sker?

Auktion: Vellykket salg af Lene Ibsens heste

19-08-2019 14:58, af Annika Knudsen Lorentsen

I går aftes faldt hammerslaget på en række lovende ungheste, føl og avlshopper fra Lene Ibsens stutteri. Finn Campen fra Campen Auktioner fortæller til Ridehesten, at han er godt tilfreds med auktionens forløb

OL kvalifikationen er hjemme - holdmedaljen forsvandt

20-08-2019 16:37, af Britt Carlsen

Det har været den rene rutsjebane af følelser for rytterne i holdkonkurrencen i dressur i dag. Medaljerne blev ændret, da Charlotte Dujardin blev diskvalificeret for blod på hesten, og Danmark vandt OL-kval men mistede holdmedaljen

Bronze til Cathrine (video)

22-08-2019 22:50, af Britt Carlsen

Det blev en helt magisk og forunderlig aften ved EM i Rotterdam, hvor vi blev vidne til dressur på højeste niveau. Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy vandt bronze efter de to tyske ryttere Isabell Werth og Dorothee Schneider

Maria A. Andersen til Helgstrand Dressage

20-08-2019 11:49, af Thomas Bach Jensen

Berider Søren Vallentin har valgt at fratræde sin stilling hos Helgstrand Dressage, som nu har ansat Maria Anita Andersen i jobbet som daglig leder og berider på Helgstrand Academy

Aflivning af hest skabte stor debat ved grænsen

22-08-2019 14:34, af Camilla Tiefensee Schrøder

I Tyskland er det ulovligt at aflive en rask hest – men det må man gerne i Danmark. En sønderjysk hesteejer stak fingrene i en hvepserede, da hun besluttede at aflive sin hest mod sin tyske partsrytters vilje

Danmark i holdfinalen i springning (video)

22-08-2019 14:50, af Britt Carlsen

Springrytterne red sig i dag ind i holdfinalen ved EM i Rotterdam. Et resultat, som blev grundlagt af to ridt til blot 5 fejl af EM debutanterne Søren Møller Rohde og Kim Kristensen. Det var ellers en dag, hvor flere topryttere fejlede og stillingen i mesterskabet ændrede sig