Første dag med testrytter

08-03-2024 16:34

Mille Albinus Hjermitslev

35 heste er blevet til 20, og i dag så vi de 10 første i Unghestechampionatet under testrytter Andreas Schou. I morgen afgøres championatet

Copyright Ridehesten.com
Feldborgs Contador under testrytter Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter de to første afdelinger af Dansk Hesteforsikring Unghestechampionat i springning, hvor de 35 ungheste blev vist frem under egen rytter, gik de 20 bedste videre til at blive redet under testrytter. Testrytteren er i år ingen ringere end danske Andreas Schou, der er en af danmarks mest vindende springryttere.

Schou har redet 10 af unghestene fredag, mens de resterende 10 heste vises frem lørdag, og dermed kåres vinderen først herefter. De to dommere Bo K. Møller og Bo Kristoffersen var sat på bænken, mens Schou bedømte de heste, han red på. Det gjorde han på baggrund af ridelighed og kapacitet. 

Det var en fyldt Hal M, som Schou mødte op til, da han - lidt forsinket - mødte op. Han havde nemlig lige redet omspringning i 150 cm i Jyske Bank Boxen. De mange fremmødte tilskuere var interesserede, og lyttede mens han red rundt og forklarede, hvordan han følte hestene var, og hvad han arbejdede med. 

Copyright Ridehesten.com
Lucy Lux under testrytter Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Der var nogle af hestene, der var blevet lidt trætte efter tre lange dage, og derfor måske virkede mindre imponerende i dag. Som Schou også sagde, gør det dem ikke til dårlige heste, men da han skulle bedømme dem på det, som han mærkede i dag, gik det ud over karakterne for nogle. For andre heste var det omvendt positivt, at de havde været inde i hallen flere gange, da det fik dem til at slappe mere af og vise sig bedre.  

Nyheden fortsætter efter annoncen

En af dem var Lucy Lux e. Rockland/ Churchill (opdr. Stald Lux), som Schou gav de højeste karakterer med to gange 8,5. Lucy Lux bliver redet af Christian Jansen og er foreløbigt den bedst placerede i championatet. 

To heste fik et 8-tal for ridelighed og 8,5 for kapacitet og var andenbedst i dag. Det var Feldborgs Contador e. Cantolar/ Cabachon (opdr. Arne Feldborg Johannesen), redet af Laila Pedersen, samt Quebec e. Quarz Ask/ Chello I (opdr. Mie Nielsen og Theo de Vos), redet af Kirstin Skjoldshøj

Klassens resultat. 

Copyright Ridehesten.com
Quebec under testrytter Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Lørdag eftermiddag skal de sidste 10 heste vises frem under testrytter. Her skal vi se de heste, der har fået de højeste karakterer af dommerne i de to indledende runder. Vinderen af det samlede unghestechampionat er den hest, der over de tre runder, har fået de højeste karakterer samlet. 

Start- og resultatlister. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen