Fra chancehest til international sejr i Boxen (video)

23-10-2021 12:27

Det var en kæmpe oplevelse for Benedikte Brebøl Windfeld, da hun i går vandt sin første internationale start ved Almased Dressage Amateurs i Herning. Det har dog ikke altid stået skrevet i kortene at hun og Lorenzo skulle nå hertil, da hendes forældre for ni år siden købte den store vallak som chancehest for 30.000

Gennem de seneste par år har turneringen "Almased Dressage Amateurs" været afholdt her i Danmark og det er også gældende i år her ved World Cup Herning. Turneringen er den eneste internationale dressurkonkurrence for amatører og klasserne er åben for rytter på 26 år eller derover, som ikke er på verdensranglisten i dressur. Målet at motivere amatørerne og give dem en mulighed for at udvikle sig i rammer, hvor de virkelig kan mærke hvordan det er at ride med på internationalt niveau.

Lige præcis det mål med at motivere, rammer plet for Benedikte Brebøl Windfeld. I går vandt hun lilletur i Prix St. George med 13-årige Lorenzo e. Solos Landtinus/Chico's Boy (opdr. Johannes Søndergård) og historien bag deres mangeårige samarbejde er ganske speciel. 

Da Lorenzo var 4 år gammel, købte Benediktes forældre ham for 30.000. Det var lidt som en chancehest, da han med sine 178 cm både var stor, fræk og havde nogle forskellige problemer, som familien skulle se om de kunne få til at fungere. 

– Det har taget rigtig mange år og har kostet både blod, sved og tårer, og til trods for at vi har rendt panden mod muren mange gange, har vi rejst os igen. Han har ind i mellem snydt mig og vi har haft nogle rigtig dårlige stævner, men jeg har troet på det hele vejen igennem og kæmpet videre, fortæller Benedikte. 

Med gårsdagens sejr i bagagen blev det sat fast med syvtommer søm, at de sidste ni år har været kampen værd og Benedikte kunne høste frugten af mange års hårdt arbejde, da ekvipagen under præmieoverrækkelsen blev hyldet af publikum.

– Det var kæmpe stort at vinde i Boxen. Den stemning der var og i nogle rammer jeg aldrig nogensinde har oplevet før [Benedikte Brebøl Windfeld]

Se alle start- og resultatlister HER

Hør Benedikte fortælle mere omkring hele rejsen i videoen herunder.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen