Første DRF-mesterskab til Noora von Bülow

22-08-2021 18:02

Så blev det sidste Agria DRF Mesterskab for springponyerne afviklet i denne omgang og helt overbevisende blev det Noora von Bülow, som vandt det danske mesterskab for kategori I-ponyer

Det har på alle måder været en hel fantastisk dag i Bernstorffparken, hvor Sportsrideklubben har været vært for dette års Agria DRF Mesterskab for springponyer. Vejret har vist sig fra sin bedste side med sol fra en skyfri himmel var tribunen her til eftermiddag fyldt godt op med tilskuere. 

Det gav en god stemning for kategori I-ekvipagerne der skulle på græsbanen for at fordele medaljerne. Blot to ryttere formåede i gårsdagens indledende klasse at ride fejlfrit og efter dagens to runder var Noora von Bülow på Elando van de Roshoeve den eneste som formåede at holde nullet. Dermed kunne hun få hængt guldmedaljen som halsen og samtidig modtage sølvfadet som vinder af Agri DRF Mesterskab for kategori I-ponyer.

Den blot 12-årige Noora bor i England med sine danske forældre og har hele livet haft dobbelt statsborgerskab og dermed selv måttet vælge hvilket land hun ønsker at ride for til internationale stævner. Det har samtidig ingen indvirkning på nationale mesterskaber og derfor er Noora fuldt berettiget til at ride mesterskaber herhjemme. Tidligere på sommeren deltog hun ved EM for children, hvor hun med holdet fra England vandt bronze.

Faktisk har hun hvert år siden 2016 redet stævner her i Danmark om sommeren, mens hun med hendes to søskende har ponyer og hestene opstaldet hos familien Dresler i Nordsjælland. I årene 2016 til 2018 har Noora deltaget i DRF-mesterskabet for kategori III-ponyer på Bellefield Benjamin og år hun medbragt kategori I-ponyerne Delflip og Elando van de Roshoeve.

Karoline Sloth Kjær var i lighed med Noora fejlfri i går og det var hun også i første runde i dag. Desværre faldt der en bom i anden runde og det betød at guldrømmen forsvandt og blev erstattet af sølv med den særdeles velspringene pony Rødtjørns Aragon. 

Det måtte en omspringning til for at afgøre hvem der skulle have bronzemedaljen og den stod mellem Olivia Høyer Pedersen på Silver Scott og Emma Ponsaing på Sixmilewater Blaze. Emma red som første rytter og da en enkelt bom faldt for hende, kunne Olivia sikre bronzemdaljen ved at ride fejlfrit. Det lykkedes for hende og dermed blev alle tre medaljer fordelt. 

Se det samlede resultat HER.

Hør herunder Noora fortælle lidt om hvordan det er at vinde det danske mesterskab.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen