Fra championats-top til World Cup

13-10-2022 20:14

Britt Carlsen, World Cup Herning

Gense sidste års top-3 i PAVO og Dansk Ride Forbunds championatsfinale for 7-årige dressurheste ved FEI World Cup-stævnet på Vilhelmsborg i næste uge

Copyright Ridehesten.com
Rytterne fra VM-guldholdet kommer til World Cup på Vilhelmsborg i næste uge. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmark er regerende verdensmestre i dressur for hold. Det skete på en helt magisk weekend i august under ECCO FEI World Championships i Herning. Hele det danske VM-hold anført af den dobbelte sølvvinder Cathrine Laudrup-Dufour kommer til start i FEI World CupTM på Vilhelmsborg, hvor Grand Prix-klassen afvikles lørdag den 22. oktober kl. 18.30 og de 15 bedste mødes i kür søndag kl. 13.30.

Det bliver med garanti to særdeles seværdige klasser, og så suppleres World Cup-klasserne bl.a. af en 3-stjernet stor- og lilletur. Det er altid interessant at se de konkurrencer, for det er ofte her nogle af verdens bedste ryttere, har deres kommende stjerner til start.

Top-3 i championatsfinalen til start
Danmark har et velbegrundet ry for at levere topheste til verdensmesterskaberne for unge heste. Heste, der er opdrættet i Dansk Varmblods regi eller udenlandske heste, som er uddannet herhjemme og rides af danske ryttere. Det er gennem årene blevet til et anseeligt antal medaljer til dansk avl og ridesport ved verdensmesterskaberne, som har været afviklet i Verden, Tyskland, og i Ermelo, Holland.

I finalen for 7-års heste ved PAVO og Dansk Ride Forbunds championatsfinaler på Blue Hors sidste år var det tre særdeles velgående heste, som sluttede i toppen – heste, der alle scorede over 9 for kapacitet hos dommerne – og det har vist sig, at dommerne absolut ikke tog fejl i deres bedømmelse.

Det blev Marianne Helgstrand, som sikrede sig sejren i finalen for 7 års heste. Det gjorde hun med imponerende Elverhøjs Raccolto e. Sezuan (opdr. Berith Nielsen). De scorede højest både i vurderinger af gangarter samt i programridning og sluttede med samlet 87,193%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors Touch of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio (opdr. Anja & Jan Petersen) red sig ind på andenpladsen. De vandt sølv ved UVM samme år. Og så sluttede Andreas Helgstrand, på tredjepladsen med UVM-bronzevinderen Queenparks Wendy e. Sezuan (opdr. Kurt Gosmer) med 81,734%. Parret er allerede nu vel etableret på Grand Prix-niveau, og den sorte hoppe kom i år tilbage til UVM-stævnet i Ermelo, hvor det blev til en første- og andenplads i hhv. Grand Prix Special og Grand Prix.

Alle tre topplacerede championatsheste genser vi i hhv. lille- og stor tur ved stævnet på Vilhelmsborg. Marianne Helgstrand/Elverhøjs Raccolto og Nanna Merrald Rasmussen/Blue Hors Touch of Olympic L er til start i lille tur. Første klasse er Agria Dyreforsikring Prix St. Georges, som afvikles fredag fra kl. 14.45, mens Intermediaire-klassen starter lørdag kl. 13.15.

Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy deltager i stor tur. De skal i konkurrence fredag kl. 17.45 i Helgstrand Dressage Grand Prix, mens Grand Prix Special afvikles søndag formiddag fra kl. 10.

Cathrine Laudrup-Dufour i lille tur
Der er flere interessante ekvipager til start i lille tur. De to verdensmestre Cathrine Laudrup-Dufour og Carina Cassøe Krüth kommer med nye stjernefrø i hhv. Vividus QRE og Four Oaks Diaz by Zaber.

Se hele programmet og læs mere på: Program :: Worldcup Herning

Køb billetter: FEI World Cup (billetten.dk)

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen