Fra chancehest til Baltic Cup

03-09-2020 13:51

Hannah Duelund Liltoft

Som en lille forsmag på en weekend fuld af sport og spænding kigger vi nærmere på Una Broe-Brøndum. Una er én af de Children ryttere, der i weekenden deltager i Baltic Cup, som afholdes i de fantastiske omgivelser på Riders Cup

Copyright Ridehesten.com
Una Broe-Brøndum og Classic Lady Love Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Una Broe-Brøndum bringer to heste med til stævnet på Riders Cup, den succesfulde 17-årige hoppe Time 4 U e. Clearway/ Linaro, der gentagne gange har været repræsenteret til lands- og internationale stævner med sin tidligere rytter Aneé Keller, samt den 7-årige hoppe Classic Lady Love e. Colman/ Gambler's Cup opdrættet af Lene Ibsen

Det er Classic, vi skal kigge lidt nærmere på; hun er nemlig en ægte chancehest samt beviset på, at hårdt arbejde og troen på flid kan få en drøm til at gå i opfyldelse.

Tilbage i sommeren 2019 var Classic uheldig at brække griffelbenet på det ene bagben, hvilket viste sig at være kompliceret, så chancen for, at Classic skulle blive til Ridehest igen, var minimal.

Copyright Ridehesten.com
Una Broe-Brøndum og Classic Lady Love. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Una og hendes mor Ranja Broe-Brøndum hørte om Classic igennem fælles bekendte og inden længe begyndte en nysgerrighed at blomstre ved Una og en drøm om, at Classic skulle have en chance. Una, der er en pige med god forældreopbakning, fik hurtigt hendes mor Ranja med på ideen, og kort efter overdrages Classic til familien Broe-Brøndum

Una fik Classic hjem den 17. oktober 2019, hvor en periode på seks måneder gik med en langsom genoptræning startende med trækketure i løbet af dagen, der skulle planlægges ved siden af skolen, lektier og Unas andre heste. Una har også Clements Stardust.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Classic blev fulgt under genoptræningen af Ranja, der er dyrlæge, og her skete forbedringen gradvist, hvorefter de i fællesskab besluttede at øge træningen med Classic, hvilket resulterede i, at Una red sit første stævne i juni 2020.

Sidenhen har det taget fart, faktisk så meget, at Una i august måned var med til DRF-mesterskab for children på sportsrideklubben.

Til stævnet på Riders Cup stiller Una op i CSICh-A med begge heste.

Copyright Ridehesten.com
Una Broe-Brøndum og Time 4 U Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Baltic Cup er Nordens største turnering for unge springryttere under 18 år. Grundet Covid-19 situationen er det håndhævet, at hver rytter maks. må medbringe to hjælpere. Alligevel lægges der op til et brag af et stævne i nogle fantastiske rammer.

Se mere om stævnet

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald