Franklin har gået sin første GP

19-06-2023 09:18

Trine Askjær-Jørgensen

Tidligere på året flyttede avlshingsten Franklin til Patrik Kittels stald i Tyskland. Med sin nye rytter har hingsten netop debuteret i Grand Prix

Copyright Ridehesten.com
Franklin ses her under hans tidligere rytter, Betina Jæger Jensen, til åbent hus hos Helgstrand Dressage. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

"Franklin har gået sin første Grand Prix i dag til 72,3%. Jeg var meget tilfreds med vores første forsøg, wow! Giv os et par stævner mere, og så er der ingen grænser for denne hest", skriver Malin Wahlkamp-Nilsson på sin Facebook- og Instagram efter at have debuteret den tidligere KWPN-fløjhingst og i Danmark meget kendte avlshingst, Franklin e. Ampère/ Ferro.

Først på året kunne vi berette om, at hingsten var flyttet til Tyskland for at blive redet af den svenske Grand Prix-rytter, der arbejder hos ligeledes svenske Patrik Kittel, som er bosiddende og driver forretningen Outstanding Stables sammen med sin hustru, australske Lyndal Oatley, i den westphalske by Nottuln.

Helgstrand Dressage har sat hingsten i ridning hos svenske Malin, og parret sås første gang sammen på stævnebanerne i marts, hvor de red sig til en andenplads i Intermediaire II med 72,3%. Ligeledes med 72,3% debuterede de i dag i Grand Prix, og som Malin skriver, lover det godt for fremtiden.

Avl og sport
13-årige Franklin var som 3-års fløjhingst i hollandske KWPN, blev sidenhen kåret i Dansk Varmblod og har bl.a. gået DRF-championatsfinale for 4-års med Andreas Helgstrand og UVM-finale som 5-års under Severo Jurado López.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I avlen har Franklin, der er ejet af Helgstrand Dressage, gjort sig stærkt bemærket med en lang række fremtrædende føl, der har gjort ham meget benyttet af hoppeejerne. Hans afkom har vundet adskillige følskuetitler og har i særdeleshed indbragt store summer på danske og udenlandske følauktioner.

Franklin er i Dansk Varmblod også far til avlsgodkendte hingste og guldmedaljehopper, og så er han far til Sönke Rothenbergers DV-hest Kjærholm's Fendi e. Franklin/ Diamond (opdr. Danish Derby Horse Shows Aps), som for nyligt slog verdensranglistens nr. 1 i dressur, Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera.

Selv har Franklin været redet af bl.a. Emma Ahlberg, Andreas Helgstrand, Severo Jurado Lopez, Kenneth Damgaard og Betina Jæger Jensen.

Se Malins Instagram-opslag om debuten her:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen