Fransk føring i Rotterdam

22-06-2023 15:44

CHIO Rotterdam:  I denne uge er et af de sportslige højdepunkter Nations Cup-stævnet i Hollandske Rotterdam, hvor der rides 5-stjernet Nations Cup i både dressur og springning. Hele formiddagen var dressurrytterne i aktion og her lagde Frankrig sig i front

Det store internationale dressur- og springstævne CHIO Rotterdam er godt i gang og henover formiddagen blev den første del af Nations Cup'en i dressur afholdt.

Syv hold med fire ryttere bestående af nationer fra Tyskland, Sverige, Holland, Frankrig, USA, England og Belgien red i dag alle Grand Prix, inden det hele afgøres lørdag eftermiddag og aften. Her skal to af rytterne ride Grand Pris Special, mens de resterende to rider kür. 

Bedst af alle i dagens klasse var franske Morgan Barbançon, som med Habana Libre A e. Zizi Top/United opnåede 72,69% og en individuelt førsteplads i dagens Grand Prix.

De franske ryttere var generelt godt ridende i dag og på andenpladsen blev det også fransk, da Pauline Basquin på Sertorius de Rima Z Ifce e. Sandro Hit/Voltaire Pref opnåede 72.50%.

De hollandske ryttere havde ikke helt heldet med sig i dag, da både Hans Peter Minderhoud og Marlies van Baalen havde to meget tændte heste, som gjorde at de endte som de sidste på resultatlisten.

Til gengæld havde Emmelie Scholtens og avlshingsten Indian Rock e. Apache/Vivaldi en rigtig god tur, som med 72,47% resulterede i en fjerdeplads

Denne nations cup afgøres på points, hvor det gælder om at have lavest antal og med Frankrig i front med  7 points følger Tyskland med 24 og derefter Sverige med 31.

Copyright Ridehesten.com
Benjamin Ebeling og Bjergagergaards Indeed. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Igen i år er der intet dansk dressurhold i Rotterdam, men i stedet var Dansk Varmblod repræsenteret, da amerikanske Benjamin Ebeling var til start i klassen på den 15-årige DV-sølvmedaljehoppe Bjergagergaards Indeed e. Hofrat/ De Niro (opdr. Eva Ebbe og Steffen Hovedskov).

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner