Fuld gang i Dressurfestival på Blue Hors

12-11-2021 12:54

Trine Askjær-Jørgensen

Blue Hors afholder i denne uge Dressurfestival. Landsstævnet er allerede godt i gang, og vinder af fredagens første klasse blev Kristian Würtz Green. Senere er der også international Grand Prix på programmet, hvor flere udenlandske topryttere har taget turen til Danmark for at være med. Så tag til Randbøl, hvis du vil se verdensklasse-dressur

Copyright Ridehesten.com
Kristian Würtz Green og Bovbjergs Zhivago vandt dagens første klasse, Prix Sct. George. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge afholder Blue Hors deres populære landsstævne, Dressurfestival, som både har CDI3* Grand Prix og finalen i Bundgaard Byg Cup på programmet.

Første klasse i dag, fredag, var en Prix Sct. George, og her blev vinderen af klassen et af vores unge, danske talenter, nemlig Kristian Würtz Green, som sammen med Bovbjergs Zhivago e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Hanne Damgaard og Leif Bovbjerg Jensen) vandt klassen med 74,298%.

Andenpladsen gik til Kenneth Damgaard og Uno Day Sun e. Uno Don Diego/Blue Hors Rosoff (opdr. Stutteri Uno ApS), og tredjepladsen gik til Betina Jæger Jensen og Scarlett 712 e. San amour/Comics.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse i dagens første klasse, Prix Sct. George, til Dressurfestival på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I dag er der desuden MB2 og en national Grand Prix på programmet, og senere starter den internationale 3-stjernede Grand Prix, som Blue Hors for nogle år siden tilføjede til dressurfestivallen.

Nogle af verdens bedste ryttere til start

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nogle af de absolut bedste dressurryttere i verden har taget turen til Danmark for at starte international Grand Prix i de fine omgivelser på Blue Hors. Der er både danske og udenlandske top-ryttere på startlisten, mange som endda har erfaring med de helt store mesterskaber såsom OL. Det gælder bl.a. danske Anna Kasprzak og Nanna Skodborg Merrald, og fra udlandet er det f.eks. tyske Matthias Alexander Rath og australske Lyndal Oatley, der melder til start. Når rytterne har redet Grand Prixen i dag, står den i morgen lørdag på Grand Prix kür.

Startlisten for CDI3* Grand Prix senere i dag.

Finale i Bundgaard Byg Cup

I morgen lørdag går første afdeling af finalen i den traditionsrige Bundgaard Byg Cup, og søndag bliver det hele så afgjort, idet vinderen af hele Bundgaard Byg Cup, der som bekendt rides over tre spændende kvalifikationsrunder i Intermediare 1 og Intermediare 1 Kür, bliver fundet.

Dressurstævnet startede allerede i går, torsdag, hvor der var MB0, MA1 og Intermediare 2 på programmet og ej at forglemme det flotte aftenshow, Medaljeregn.

Stævnets start- og resultatlister.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen