Gangartshingste brillerede i longen

08-03-2013 14:59

Maja Golles

DV's Hingstekåring | I dag blev det så tid til anden besigtigelse af unghingstene til kåring - i dag blev hingstene bedømt i longe, og det var en opgave som fik ros af kåringskommissionens talsmand Bjarne Nielsen

Copyright Ridehesten.com
Bøgegårdens Santiago e. Soliman de Hus gjorde god reklame for sig selv i longearbejdet.

 Vi har set et særdeles godt arbejde fra longeførernes side i dag, indledte berider Bjarne Nielsen efter dagens longering af de dressurbetonede 3-års hingste. Det er i år tredje gang at longering tæller med til bedømmelse af hingstene til kåring, og longeførerne leverede i dag så fremragende arbejde, at det gav kåringskommissionen alle muligheder for at få værdifulde informationer om hingsten.

- Vi har fundet en form og et set up, som giver dejlig ro over afviklingen. Det var naturligvis ikke alle som klarede opgaven lige godt, men de fik alle chancen for det, vurderede Bjarne Nielsen, der er kåringskommissionens disciplinansvarlig i dressur. Longeringen er et led i dommernes bedømmelse, hvor det giver dem og publikum mulighed for at se hingstene arbejde i den form, som de skal gå i under rytter. Nogle hingste bliver bedre og det tæller op i krakterbogen, mens andre skuffer.

- Der er i dag en del hingste, som har bragt sig ind i billedet hos kåringskommission inden vi skal frasortere hingstene og udpege præmiehingstene lørdag, efter vi har set dem løse i hallen, fortæller Bjarne Nielsen. Tidligere, hvor vi så dem løse og mønstret, kunne det i nogle tilfælde være svært at bedømme hingstenes galop, idet mange bliver spændte og tændte, når vi ser dem løse.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald