GDF - en stor succes på Blue Hors

20-10-2014 18:13

Det smukke, nye ridecenter på Blue Hors har gennemgået en imponerende transformation fra ridecenter til konferencecenter med to scener – en til de to- og en til de fire-benede deltagere i Global Dressage Forum

Blue Hors får stor ros for det enorme arbejde der er lagt i at gøre det 14. Global Dressage Forum til en succes, og det er lykkedes. 400 dressurentusiaster fra hele verden er samlet for at diskutere fremtiden i international dressursport. De seriøse diskussioner bliver i høj grad lettet, når brittiske Richard Davison med vid og humor, og lidt bid, udfordrer deltagerne i forumet til at bliver endnu mere klar på, hvad de mener indenfor de forskellige emner som bliver diskuteret. 

Den hollandske toprytter Adelinde Conelissen havde taget sin 9-årige hingst Aqiedo e. Undigo med til Forumet for at demonstrerer sine træningsmetoder. Efter dette tog et lettere kritisk panel, bl.a. bestående af Nathalie zu Sayn Wittgenstein fat på at at bede hende om at uddybe noget at det hun havde sagt og vist. Det var særdeles interessant. 

Faglige indlæg og diskussioner om fremtiden for dressursporten omhandlende bedømmelse, håndtering af pressen, forkortede programme med meget mere blev til tider både kontante og skarpe, men også afleveret med en vis humor fra flere paneldeltagere.
Under overskriften: Let's meet Charlotte Dujardin "grillede" Richard Davison den internationale toprytter om noget af det, som ikke er almindeligt kendt om rytteren, der ærligt fortalte om sine mange succeser og de få gange, hvor tingene ikke er gået helt som ønsket og hvor meget det påvirkede hende. For de der er tætte på Charlotte og hendes træner Carl Hester tales der ofte om, at de er som et gammelt ægtepar. - Han bringer så meget humor ind i sporten, og det er godt, jeg syntes ofte dressur kan blive taget alt, alt for seriøst. Hvis I kunne høre noget af det, jeg hører Carl sige i mine hørertelefoner når jeg varmer op, bemærkede hun. 

Charlotte har haft så mange succeser med 46 internationale Grand Prix sejre de senere år, men det har ikke altid været en dansk på roser, og i sommer, da Valegro og Charlotte ikke red op til deres bedste i Aachen - det var det sværest øjeblik i hendes karriere fortæller hun.
- vi vidste Valegro ikke var topfit det skulle han være til WEG, så Carl og jeg diskuterede om jeg skulle have større sporer på, jeg ville ikke, Hester ville og han er min træner, men inde på banen kunne jeg slet ikke få det til at fungere med Valegro, men jeg viste jo hvorfor. Han har aldrig skuffet mig, og de tgjorde han heller ikke i Aachen, vi ændrede noget vi ikke skulle have ændret. Hvad der kom bag på Charlotte var mediernes reaktioner, og de, meget hårde ord hun kunne læse på de sociale medier. - Jeg var så bange for at gå ind i Specialen jeg rystede, og normalt er jeg ikke nervøs, for han giver mig så meget tillid. Jeg var så bange, troede, jeg ikke kunne gøre det, på grund af det der blev skrevet på de sociale medier – jeg fik dog lavet en ok test. Og jeg kom ud og var glad for at komme gennem det. Efter følte jeg mig virkelig overvældet og slået, så jeg måtte begynde at gå til sportspsykolog for at forsøge at klare det, og det har gjort mig til en stærkere person – jeg vil vise alle at jeg kan stadig gøre det og jeg havde så meget glæde ud af at ride Valegro ved WEG. 

Charlotte fortalte ærligt om sit privatliv, sin hverdag med mere, og alt det kan man læse mere om i det kommernde nummer af magasinet Ridehesten. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen