GDF - og en opfordring til Aachen

21-10-2014 16:46

Britt Carlsen

Så er det 14. Global Dressage Forum vel overstået. Der var stor ros til staben på Blue Hors for at have arrangeret et fantastisk Forum i år. HKH prinsesse Benedikte gik i front med en henstilling til EM-stævnet i Aachen om at inkludere para-dressur i 2015

Global Dressage Forum på Blue Hors fik en fantastisk afslutning. Som man har kunnet læse i en nyhed tidligere på dagen, så var der stor begejstring blandt deltagerne i Forumet, for pare-dressurrytternes præsentation af deres sport og for den måde de uddanner deres heste på. Efter middag blev Forumet underholdt af de to kürkomponister Tom Hunt og Joost Peters, der bl.a. står bag kürprogrammerne der bliver redet af Edward Gal og Charlotte Dujardin. Med humor og viden gav de os et godt indblik i, hvor mange overvejelser der rent faktisk indgår i udviklingen af et godt kürprogram.

Det blev Lars Petersen og rytterne Maria Anita Andersen og Allan Grøn fra Blue Hors som afsluttede Forumet med en træningssession, hvor Lars med viden og humor tog deltagerne gennem træningen af ungheste frem mod Grand Prix - et emne flere har berørt, men Lars' fik ros for at gøre det ærligt og "lige ud ad landevejen".

Para-dressur er ikke en del af EM i Aachen til næste år, og det var der mange ved Forum'et som fandt var en stor fejl, også med tanke på, hvor godt det fungerede ved EM i Herning sidste år. De diskussioner resulterede i at HKH prinsse Benedikte tog affære, og i sin engenskab af præsident for Global Dressage Foundation skrev en indstilling til stævnearrangørerne i Aachen om at inkludere para-dressur på programmet til næste år. Og den indstilling blev mødt af bragende klapsalver fra salen.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen