Gestüt Famos erhvervet af Helgstrand Dressage

30-10-2020 10:44

Helgstrand Germany er sidste skud på stammen af Helgstrand Dressages udenlandske afdelinger, og den har nu hjemme på det smukke Gestüt Famos, der ligger strategisk godt i Tyskland

Nyheden fortsætter efter annoncen

I december 2019 erhvervede Helgstrand Dressage ejendommen Windsome Farm i hestemekkaet Wellington i den amerikanske delstat Florida, og nu er de sidste detaljer netop faldet på plads med købet af Gestüt Famos, som kan anses som den tyske pendant til ejendommen i Wellington blot fra et avlerperspektiv. Gestüt Famos skifter i forbindelse med købet navn til Helgstrand Germany.
De tyske byer Vechta og Verden udgør hjertet af den tyske avlsverden, og derfor er det helt bevidst, at Helgstrand Dressage netop har investeret i den luksuriøse hestefarm i Tyskland, der er grundlagt af den nu afdøde rigmand og brødproducent Klaus Ostendorf. Stedet ligger nemlig kun en halv times kørsel syd for Bremen og dermed midt i mellem Vechta og Verden, som hvert år lægger lokaler til Helgstrand og Schockemöhles fælles hingstefremvisninger.

– Vi har længe søgt efter et sted i området med potentiale til at løfte vores høje ambitioner. Ikke bare i forhold til at henvende os til det tyske marked med salgsheste, men også med plads til at udvide vores hingstestation, som vi hidtil har drevet fra Sudenhof ved Hagen. Tyskland er et af vores største markeder, og potentialet er endnu større, hvis vi er tilstede med egen salgsafdeling, således at vi er der, hvor kunderne er, fortæller Andreas Helgstrand.
Gestüt Famos blev grundlagt tilbage i 1906 og har i 2002 gennemgået en gennemgribende renovering, så stedet i dag står topmoderne med stuehuset i flot bindingsværksstil med faciliteter, der udgør de perfekte træningsfaciliteter, ligesom stedet råder over de helt rigtige faciliteter til større events. I parklignende omgivelser i lighed med ejendommen i Wellington står Helgstrand Germany nu snart klar til, at stedets nye daglige ledere kan flytte ind, nemlig familien Möller bestående af Dr. Ulf Möller, som siden 2017 har stået i spidsen for både Helgstrands afdeling i Tyskland og USA, samt hans kone, Eva Möller, der nu bliver fuldtidsansat rytter hos Helgstrand Dressage.

Copyright Ridehesten.com
Manden bag foretagendet, Andreas Helgstrand, har også fået renoveret basen for Helgstrand Dressage i Nordjylland. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– At Helgstrand Dressage nu har købt Gestüt Famos er en strategisk god beslutning, eftersom stedet ligger særdeles godt. Midt imellem Hannover, Oldenburg og Westfalen, som er tre af de største tyske avlsforbund. Stedet er det perfekte udgangspunkt for at drive en salgsstald i forhold til, at vi nu kan byde kunderne velkomne her frem for at eneste mulighed var at tage turen til Nordjylland. Samtidig er det ikke længere væk fra hovedkontoret, end at vi ved specielle ønsker fra vores kunder kan fragte heste herned, fortæller Ulf Möller, og fortsætter; desuden glæder vi os over, at vi nu selv kan styre og udvikle stedet efter egne ønsker i tråd med Helgstrands koncept.

Copyright Ridehesten.com
Gestüt Famos omfatter også en velfungerende ridehal. Foto: Privat.

– Det er en fantastisk mulighed og udfordring for min familie, og jeg glæder mig over, at Andreas og Waterland Private Equity viser os den tillid. Det bliver enormt spændende at være med til at opbygge Helgstrand Germany med salgsstald og hingstestation. Samtidig glæder jeg mig til at vige hele min tid til Helgstrand Dressage, da jeg synes de sidste 4 år er gået helt forrygende. Fremtiden byder på masser af udfordringer, men vi glæder os til at se, hvor den kan føre os hen, fortæller Eva Möller.

Copyright Ridehesten.com
Eva og Ulf Möller sammen med avlshingstene Valverde og So Unique. Foto: Privat.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen