Glad testrytter og sejr til talentfulde CC Unik (video)

07-03-2020 10:25

Annika Knudsen Lorentsen

Så er det afgjort, at det bliver den utroligt velspringende CC Unik, der løber med sejren i Katrinelund Unghestechampionat 2020, og testrytter Andreas Schou var godt tilfreds med niveauet både hos Unik, men også de øvrige 19 heste, han har haft under sadlen i går og i dag

Copyright Ridehesten.com
CC Unik under Andreas Schou i dag. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard

Det har været et spændende felt af heste, der har været til start i dette års Katrinelund Unghestechampionat i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring, og mange af hestene har udviklet sig positivt i løbet af de sidste dage. 

Her til morgen er de 10 bedste, ud af de 20, der gik videre til testrytterdelen, blevet redet af testrytter Andreas Schou, som synes, det har været en fornøjelse at bedømme de 5-årige Dansk Varmblods-heste. 

– Da jeg red de 10 første i går, var det en virkelig positiv oplevelse, så jeg havde glædet mig meget til i dag, fortæller Andreas, som er godt tilfreds med niveauet. Hør ham fortælle mere om det i videoen nederst i nyheden. 

Copyright Ridehesten.com
Tilfreds testrytter over det flotte niveau, der har været blandt de 20 heste, han har haft under sadlen. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard

Samlet sejr til CC Unik
Det blev den utroligt velspringende CC Unik e. Untouchable/Equest Carnute (opdr. Carsten Carstensen), der endte med den højeste score samlet. Hele 881.25 point blev resultatet, efter at hoppen er blevet flot fremvist af Rikke Haastrup Kristensen de to første dage, og igen i dag viste stor kvalitet under Andreas. 

På andenpladsen blev det Fabulant Ask e. Favorit Ask/Carpaccio (opdr. Stald Fredslund v. René Fredslund), som er blevet redet flot af Maria Bjørnkjær Asferg fra Stutteri Ask. Fabulant ender med en samlet pointsum på 862.5 point. 

Copyright Ridehesten.com
Fabulant Ask og Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard

På tredjepladsen blev det Engerupgaards Conlido e. Crelido/Coronado (opdr. Engerupgaard v. Lotte Holm), som også er blevet fremvist af Rikke Haastrup Kristensen. Samlet opnåede Conlido 855 point. 

Nedenfor ses Andreas Schous udtalelser omkring de enkelte heste, samt hvilke karakterer de i dag har modtaget af testrytteren for ridelighed og kapacitet. Kl. 15.00 bliver der præmieoverrækkelse for unghestene, også de heste, der har deltaget i B-finalen, og også her kåres den gladeste hest. 

Kat. 314 Tekenawa Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Cayado
Opdrættet af Stutteri Ask, redet af Maria Bjørnkjær Asferg

– Den her hest har jeg været utrolig vild med de første dage, og den er blevet flot fremvist af Maria. Det er en dejlig hest, som har meget blod og samtidig er utrolig velredet. I dag virker den en smule træt, men den viser stadig et flot spring og er utrolig ridelig. 

Ridelighed: 8
Kapacitet: 8.5

Kat. 337 CC Unik e. Untouchable/Equest Carnute 
Opdrættet af Carsten Carstensen, redet af Rikke Haastrup Kristensen

– Den her hest har gjort det utrolig godt. Den gjorde et super godt arbejde på den svære bane på andendagen, og her var den absolut den bedste hest. Unik er bror til hoppen Dublé, som har haft utrolig stor succes med Maria Hjort Frederiksen, og Unik er uden tvivl en virkelig spændende hest. Den er balanceret og giver et rigtig godt spring, og den er virkelig flot redet af Rikke. 

Ridelighed: 9
Kapacitet: 9.5

Kat. 327 Lasota e. Landor S/Cornetto
Opdrættet af Birgit Hansen, redet af Kasper H. Hansen

– Den her hest viste mere kvalitet på andendagen end førstedagen. Den traver godt rundt og er meget opmærksom. Den trækker på tøjlen, uden at den løber, men den trækker lidt til højre over springet. Det er en klog hest, som forsøger at lytte godt til rytteren. 

Ridelighed: 8.5
Kapacitet: 8

Kat. 318 Daloubet e. Diamant de Semilly/Baloubet du Rouet
Opdrættet af Familien Camitz, redet af Daniel Hald Cassøe

– Det er en rigtig dejlig hest med masser af blod. Den har ikke helt overblikket og virker lidt nervøs, men den er meget spændende og helt sikkert en rigtig springhest, som har en god fremtid med den rette uddannelse.

Ridelighed: 7.5
Kapacitet: 9

Copyright Ridehesten.com
Maria Bjørnkjær Asferg med Holly Ask, som blev nr. 4 sammenlagt. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard

Kat. 351 Holly Ask e. Favorit Ask/Kannan
Opdrættet af Stutteri Ask, redet af Maria Bjørnkjær Asferg

– Den her hest har gjort alting korrekt de første dage, men man kunne godt ønske, at den springer springene lidt mere til ende. Jeg har glædet mig til at prøve hende, da det er en hest, jeg har været vild med de første dage. Det er en forsigtig hest, som gør, hvad jeg beder den om, og den giver en sikker fornemmelse på springet.

Ridelighed: 9.5
Kapacitet: 8.5

Kat. 322 Feleciano Ask e. Favorit Ask/Cosimo 
Opdrættet af Stutteri Ask, redet af Jasmin Skyggebjerg

– Den her hest har gjort det rigtig godt, men den har snoet sig lidt de første dage. Men det er også, fordi den rigtig gerne vil springe fejlfrit. Den er lidt træt i dag, men der er helt sikkert en rigtig fin hest gemt i den her. 

Ridelighed: 7.5
Kapacitet: 8

Kat. 309 Syvhøjegårds Balouis e. Balou du Rouet/Cajus
Opdrættet af Lisbeth B. Andersen, redet af Emilie Mosegaard Christiansen

– Den kigger godt på springene og giver en god fornemmelse. Det er en meget klog hest, som gør det rigtig godt i dag. Den er fint forsigtig. 

Ridelighed: 9
Kapacitet: 9

Kat. 329 Manhatten Vest e. Monte Bellini/Gipsy D'Ask
Opdrættet af Annelise og Rolf Vestergård Hansen, redet af Janni Vestergård Hansen

– Det her er en rigtig dejlig hest, men den springer i dag lidt for langt og med lidt stive ben. Med tid og tillid tror jeg, den vil begynde at lave mere ens spring, og der er med garanti en god hest gemt i den her. 

Ridelighed: 8.5
Kapacitet: 8.5

Copyright Ridehesten.com
Engerupgaards Conlido med testrytter Andreas Schou i sadlen. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard

Kat. 347 Engerupgaards Conlido e. Crelido/Coronado
Opdrættet af Engerupgaard v. Lotte Holm, redet af Rikke Haastrup Kristensen

– Det er en rigtig dejlig hest, men det er lidt svært at styre dens teknik. Hvis man tager sig tiden og lader den vokse færdig, så kan den med den rigtige uddannelse komme rigtig langt. Det er dejligt, som den gik mod den sidste oxer og springer fint lige i kroppen. Den føles utrolig forsigtig, og i dag rammer den ikke en bom, så den giver en sikker fornemmelse.

Ridelighed: 8.5
Kapacitet: 9

Kat. 319 Fabulant Ask e. Favorit Ask/Carpaccio
Opdrættet af Stald Fredslund v. René Fredslund, redet af Maria Bjørnkjær Asferg

– Jeg har været meget imponeret over Marias fremvisning af alle hendes heste og særligt den her. Man kunne måske godt ønske, den havde imponeret lidt mere på springene, men jeg har glædet mig til at skulle ride på den i dag. Det er en let hest at være på, den er let og lytter rigtig godt. Den er afbalanceret og springer super fint.

Ridelighed: 10
Kapacitet: 8

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen