Glamourdale bliver hædret i Ermelo

28-08-2022 13:54

Trine Askjær-Jørgensen

Den nykårede verdensmester i dressur vender om to uger tilbage til Ermelo, hvor han som 7-års vandt verdensmesterskabet for unge dressurheste, for nu skal hingstens nye titel hædres

Nyheden fortsætter efter annoncen

Man kan vist roligt sige, at avlshingsten Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro og britiske Charlotte Fry tog dressurverdenen med storm, da de med det ene imponerende ridt efter det andet viste, at de var kommet for at ride om medaljer ved VM i Herning i starten af august.

Selvom hjemmebanetilskuerne selvfølgelig håbede på guld til Danmarks dressurdronning Cathrine Laudrup-Dufour, ja så stod det klart, at Lottie og Glammy, som hingsten og den 26-årige kvinde kaldes i daglig tale, altså havde noget helt særligt at byde på. Med sin enorme galop og "showmanship" tog den kulsorte hingst med den unge, dressurrytter i sadlen hele verden med storm, og sammen red de sig til individuelle guldmedaljer i Grand Prix Special og Grand Prix kür.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu skal Glamourdale så hædres; Lørdag aften ved UVM i Ermelo, Holland, der finder sted om to uger, viser Lottie hingsten frem, så den kan blive hædret for sine imponerende bedrifter. Således vender hingsten tilbage til Ermelo, hvor han som 7-års vandt verdensmesterskabet for unge dressurheste – denne gang som den absolutte verdensmester.

Vil du vide mere?
Bag enhver succesfuld ekvipage står en succesfuld træner, og bag Charlotte Fry står Anne van Olst, der er dansker og har boet 32 år i Holland sammen med sin mand Gertjan. I næste nummer af magasinet Ridehesten kan du komme tættere på den guldvindende ekvipage. Vi har nemlig taget en snak med Anne van Olst om Lottie og Glamourdales historie, hvordan de har arbejdet frem mod VM og meget mere. September-magasinet udkommer på torsdag den 1. september, så der er ikke længe til, du kan få fingre i det – måske er du allerede abonnent, ellers kan du bestille det her på vores webshop.

Her kan du gense Lottie og Glammys fantastiske kürridt til musik med temaet "Best of Britain". Et ridt, der allerede er blevet vist over 4 mio. gange på FEI's Facebook side:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner