Gode udlæg af Nanna og Daniel (video)

30-06-2022 12:53

CHIO Aachen: Den første halvdel af rytterne i dagens Nations Cup har nu været på banen, og efter to gode ridt fra Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen er Danmark kommet godt fra start

Første danske rytter på banen var Nanna Skodborg Merrald med 17-årige Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnarschlag (opdr. Kristine Munch Nielsen), og de lagde rigtig godt ud med et velredet program, hvor hoppen konstant var fokuseret på opgaven. I den sidste travøgning sprang Orthilia desværre i galop, men en god midterlinje til sidst sikrede dem 73,34% og lige nu en foreløbig tredjeplads.

Det sidste stykke tid har været noget af en rutchebanetur for Daniel Bachmann Andersen, der nu atter er genforenet med 10-årige Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/Michellino (opdr. Nicolai Jepsen og Tina Christoffersen) efter, at han blev solgt til østrigske Nicola Ahorner

Da vallakken kom ind på det store stadion, var det tydeligt, at han var særdeles vågen, og Daniel fik derfor hænderne fulde med at holde Marshall koncentreret om opgaven. Trods lidt skønhedsfejl hentede ekvipagen vigtige points i passage-/piaffe-øvelserne, og de ligger foreløbigt som nummer to med 73,69%.

Klokken 13.30 begynder klassen igen, hvor de sidste to danskere har følgende starttider:

  • 14.06 - Carina Cassøe Krüth / Heiline’s Danciera
  • 15.45 - Cathrine Laudrup-Dufour / Vamos Amigos

Nations Cuppen afgøres først på lørdag ved, at holdenes tre bedste resultater i Grand Prix-klassen samt lørdagens Grand Prix Speciale lægges sammen. Det betyder, at alle ekvipager skal ride både Grand Prix og Grand Prix Special, og de 15 bedste i Special skal på søndag ride kür.

Klassens foreløbige resultat. 

Stævnet start - og resultatlister. 

Fakta
Livestream på ClipMyHorse

Hele stævnet livestreames via ClipMyHorse HER. Det er muligt at se livestream gratis via en computer hvis man ikke åbner videoen i fuld skærm, men blot beholder den i almindelig/lille størrelse. Det kan IKKE ses gratis på tablet eller telefon, kun via computer.

Hør Daniel fortælle mere om dagens ridt i videoen herunder. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen