Godt og lovligt afsted når dyret skal med

28-05-2014 13:15

Rikke Larsen

Tirsdag aften afholdte Dansk Varmblod region 7 tema-aften om transport af heste

Ca. 30 tilhørere var mødt op, da region 7 tirsdag havde tema-aften omkring transport af heste. Regionens formand, Peter Johansen, bød velkommen og fortalte at man denne gang havde valgt at holde temæt i samarbejde med nogle af regionen sponsorer, Trailer Center Nord i Støvring og Synshallen A/S i Aalborg.

Mads Kaæ Jørgensen, indehaver af Synshallen gennemgik under overskriften "Godt og lovligt afsted når dyret skal med..." de regler for transport af heste, som blev vedtaget ved lov i 2006. Det var især reglerne omkring økonomisk og ikke-økonomisk virksomhed, som blev gennemgået og der var også flere spørgsmål til tolkningen af disse regler. Det kan være vanskeligt at forstå hvordan reglerne til tolkes, og mange er endnu ikke blevet domstolsafprøvet. 

Søren Olesen, indehaver af Trailer Center Nord gennemgik reglerne for, hvornår der kræves trailerkørtkort, reglerne for sammenkobling og almindeligt vedligehold af hestetraileren. Hos Trailer Center Nord er man forhandlere af Brenderup, og Søren fortalte, at der de seneste år mest er blevet solgt brugte trailere. 

Læs mere og transport af heste hos Fødevarestyrelsen, Sikker Trafik, Dansk Ride Forbund eller kontakt Synshallen.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen