Hør om fremtidens avl på Vilhelmsborg

22-10-2018 08:22
Avl

Kom og få indblik i hestens gener og få værdifuld viden med hjem til avlsarbejdet, når region 5 holder medlemsmøde tirsdag den 23. oktober

Copyright Ridehesten.com
Herskabsstalden på Vilhelmsborg.

Vi er vant til at vurdere hestenes ydre egenskaber såsom eksteriør og funktion. Men den rivende udvikling indenfor det genetiske område kan nu også bidrage med ny viden om, hvilke gener hesten bærer.
På mødet kan man høre mere om, hvordan generne nedarves og hvorfor helsøskende ikke er genetisk ens. Hvorfor er afstamningskontrol vigtigt og hvordan foretages gentesten? Hvorfor opstår der pludselig arvelige lidelser såsom WFFS (Warmblood Fragile Foal Syndrome), og hvad har det med indavl at gøre? Hvilke egenskaber følger en simpel nedarvningsform, og hvilke egenskaber nedarves komplekst under påvirkning af miljøet? Hvad er genomisk selektion, og hvad kan vi bruge det til? Foredraget holdes af avlskonsulent Karina Christiansen, og der bliver rig lejlighed til diskussion og spørgsmål  undervejs.

Derefter vil der være mulighed for at drøfte indkomne forslag, der ønskes fremsat på repræsentantskabsmøde i februar 2019. 

Mødet finder sted i Herskabsstalden på Vilhelmsborg tirsdag den 23. oktober kl. 19.  Mødet starter med fællesspisning, så tilmelding til Rie Høper på rie_hoeper@yahoo.dk eller tlf 22633313

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen