Godt vi var i Odense og ikke La Baule

16-05-2015 16:00

Det belgiske team trak sig sejrrigt ud af topkampen mod England ved Furusiyya FEI Nations Cup i Odense, men i La Baule slutte det belgiske førstedivisions hold kun på fjerdepladsen - det hovrede belgierne over i Odense

- Ha, det var godt vi skulle ride i Odense, grinede de belgiske ryttere efter sejren i aftes i Furusiyya FEI Nations Cup ved JBK Horse Festival. De belgiske rytteres glæde skyldtes dels, at de sejrede i nationsspringningen foran England, men også det faktum, at det belgiske landshold kun blev nr. fire ved Nations Cup stævnet i La Baule samme dag.

Belgien rider i første division, og stævnet i La Baule var netop et første divisionsstævne, mens nations cuppen i Odense var et stævne i anden division. I praksis betyder det, at det belgiske team i Odense ikke kunne optjene points, trods sejren, men rytterne fik værdifuld erfaring på en udfordrende springbane, og det var formålet med deltagelsen i Odense, fortalte den belgiske chef d'equipe Maurice van Roosbroeck, der i øvrigt er far til en af rytterne på holdet i Odense, Catherine.
- Vi har så mange gode ryttere i Belgien, at det er svært at komme på førsteholdet, men det håber jeg naturligvis på, fortalte Gilles Dunon, der red en af ialt tre dobbelte nulrunder på den 185 cm store Fou de Toi v. Keihoeve.
Stillingen i anden division er den, at Ukraine fører, foran Finland, Tjekkiet, Norge, Polen, Tyrkiet og Danmark.

Mens belgierne overlistede englænderne i Odense, så var det England som snuppede sejren i La Baule foran Frankrig, Irland og med Spanien og Belgien lige på fjerdepladsen. Efter to runder Nations Cup i første division er stillingen den, at Frankrig fører foran Belgien og med Irland på tredjepladsen.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen